ТОП-7 порад, як зберегти зір

21.02.2017 / Новини, Статті

Постійна робота за комп’ютером, недосипання та читання при поганому освітленні – все це дуже негативно впливає на наш зір.

Однак, не зважаючи на це, ми дуже мало уваги приділяємо здоров’ю наших очей. Зазвичай, людина б’є на сполох тоді, коли починаються серйозні проблеми, – пише сайт “24”.

Зір набагато легше втратити, ніж відновити. Тож піклуватись про свої очі потрібно завжди.

1. Режим сну

Недосип дуже погано впливає на наші очі. Коли ви регулярно не висипаєтесь, з’являється сухість очей, чутливість до світла та сльозоточивість. Тому не лише для здорового зору, але і для всього організму, потрібно спати не менше 7-8 годин на день.

2.Захист від сонця

Сонцезахисні окуляри в сонячний день – це обов’язкова умова. Адже вони захищають наші очі від надзвичайно шкідливих ультрафіолетових променів.

3.Вчасно знімати макіяж

Перед сном обов’язково треба знімати макіяж. Адже сон в косметиці – це додатковий стрес для шкіри та обличчя загалом. До того, частинки туші чи тіней, які можуть потрапити в слизову ока, ймовірно викличуть подразнення.

4.Захисні окуляри

Якщо ви працюєте з різноманітними хімічними сполуками або електроінструментами, потрібно одягати захисні окуляри. Ви збережете свої очі від механічних пошкоджень та від попадання пилу чи інших дрібних частинок.

5.Хороше освітлення

Не працюйте при поганому освітленні. Праця чи, наприклад, читання в погано освітленому місці змушує наші очі напружуватись. А це зовсім не сприяє покращенню зору.

6.Регулярні перерви

Якщо ви весь день просиджуєте за комп’ютером, обов’язково робіть перерви та виходьте на 3-4 хвилинні прогулянки. Наприклад, за кавою. Якщо ж такої можливості у вас немає, то можна виконувати низку вправ, які допоможуть розслабити очі.

7.Корисна їжа

Морква, чорниці, гарбуз, риба та шпинат – ці продукти мають бути у вашому раціоні, якщо ви прагнете зберегти свій зір. Всі ці овочі та ягоди містять ті вітаміни, які дуже потрібні нашим очам.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*