ТОП-7 корисних властивостей огірків

20.06.2017 / Новини, Статті

Сезон свіжих овочів стартував, а це означає, що їх просто необхідно вживати щодня.

Особливо огірки, без яких просто неможливо уявити застілля.

Допомагають схуднути

В них міститься вода та клітковина, а ці дві речовини налагоджують обмін речовин і сприяють виведенню зайвої рідини з організму, а також токсинів. Не дивно, що огіркова дієта користується шаленою популярністю.

Дбають про судини

За їх допомогою можна чудово почистити судини від холестеринових клітин. Також, огірки чудово знижують рівень цукру в крові, що надзвичайно корисно для кровоносних судин.

Захищають від деяких видів онкології

Вчені раніше озвучували результати досліджень, в яких з’ясовували, як на ракові клітини впливають фітонутрієнти, які містяться в огірках. Як з’ясувалося, завдяки йому скорочується ризик розвитку раку простати й молочних залоз, а ще вони здатні пригнічувати ріст і ділення ракових клітин у підшлунковій залозі.

Зміцнюють кістки

Вони багаті на вітамін K, який позитивно впливає на здоров’я кісток і виступає в ролі профілактичного засобу проти їх ламкості.

Оздоровлюють серце

Багато хто не знає про те, що огірки, як і банани, містять калій. Про користь цієї речовини для серцево-судинної системи написано багато статей, підтверджених ученими.

Допомагають залишитися при здоровому глузді

Саме такі висновки колись зробили вчені. А все тому, що в них міститься фізетін, який піклується про нервові клітини й відновлює їх, що попереджає старечу деменцію та хворобу Альцгеймера, а також зміцнює пам’ять.

Омолоджують

Огірок давно визнаний, як природний антиоксидант, який може подбати про молодість клітин і тканин. Це якщо їсти огірки, а ось в разі їх зовнішнього застосування ви можете через деякий час помітити, що шкіра стала світлішою, гладкою та зволоженою.

Джерело: радіо “Максимум”

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*