ТОП-7 корисних властивостей черешні

16.06.2017 / Новини, Статті

Червень якраз той період коли можна об’їдатись черешнями досхочу. При чому робити це не лише смачно, але й корисно для організму.

Про це пише видання elle.ua.

Джерело енергії

Черешня містить велику кількість глюкози та вітаміну С, тож швидко може поновити запас сил.

Поліпшує сон

В черешні є мелатонін, який відповідає, зокрема, й за регуляцію сну і біоритми. Тому черешня може покращити ваш сон.

Корисно для зору

Черешня містить бета-каротин, який позитивно сприяє на зорову систему. До речі, бета-каротину у черешні у 20 разів більше, ніж в чорниці і полуниці, тож рекомендовано налягати саме на цей продукт.

Профілактика раку

В черешні є буде багато антиоксидантів, серед них квертецин і антоціан. Саме ці компоненти рекомендують споживати для профілактики раку. Згідно з результатами дослідження, проведеного в США, ті, хто споживав на рік більше 3 кг черешні, набагато рідше страждали раковими і серцевими захворюваннями, ніж ті, хто споживав менше 1 кг або не їв зовсім.

Поліпшує стан шкіри

Вищезгадані антиоксиданти покращують стан шкіри, адже допомагають організму швидко позбавлятися від шлаків і токсинів. А ретинол, яким також багаті черешні, відповідає за підтримання і відновлення тканин шкіри.

Покращує травлення

Завдяки високому вмісту клітковини, черешня нормалізує роботу травної системи і допомагає знизити рівень холестерину.

Користь для травної системи

Каротиноїди і флавоноїди, що містяться у черешнях, покращують згортання крові, та є профілактикою утворення тромбів і зміцнюють стінки судин.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*