ТОП-7 дрібниць, які зроблять вас здоровішими вже зараз

27.05.2017 / Новини, Статті

Останні дослідження показують, що навіть невеликі зміни в способі життя здатні зробити нас значно здоровішим.

Іноді здається, що це так складно – змінити свої звички. Ми даємо вам кілька рекомендацій, дотримання яких зовсім нескладно. Вони допоможуть вам стати здоровішими прямо зараз, пише my.goodhouse.com.

Більше клітковини

Дослідження, опубліковане в журналі Obesity, виявило: збільшення споживання розчинної клітковини всього на 10 грамів знижує кількість вісцерального жиру на 4%. Зауважимо: підвищений рівень вісцерального жиру провокує багато захворювань, включаючи діабет 2 типу. Розчинне волокно міститься в бобових, деяких фруктах (грушах, сливах) і овочах. Наприклад, в половині середньої тарілки брюссельської капусти міститься близько 3 грамів клітковини.

Не відмовляйтеся від кави

Любите каву? Потіште себе однією-двома горнятами у день.  Дослідники виявили, що люди,  які регулярно споживають каву, мають на 25% менший ризик розвитку меланоми. Виявляється, кофеїн запобігає розвитку цього онкозахворювання. Деякі дані також говорять про те, що 3-5 чашок кави в день здатні запобігти ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Більше сонця

Ви напевно чули про користь вітаміну D для здоров’я. Наприклад, він запобігає розвитку діабету, депресії, серцево-судинних захворювань. А ще, як показало нещодавнє дослідження, перебування на сонці запобігає атрофії м’язових волокон. Це дуже важливо, адже з віком ми втрачаємо м’язову масу, а це призводить до проблем із зайвою вагою та зі здоров’ям хребта.

Короткі прогулянки

Чи знаєте ви, що для довголіття вам необхідно всього лише 20 хвилин в день присвячувати прогулянкам? Нове дослідження, в якому брали участь більше 300 тисяч осіб, показало, що навіть невелике збільшення фізичної активності зменшує ризик передчасної смерті на 30%.

Введіть в раціон буряк

Якщо ви будете щодня пити склянку  бурякового соку або їсти салати з буряком, то забезпечите себе від гіпертонії. Цей дивовижний овоч – якраз те, що треба, щоб тримати тиск під контролем. Справа в тому, що організм перетворює містяться в буряку нітрати в оксид азоту, який поліпшує кровообіг.

Повноцінний сон

Виявляється, недосип провокує залежність від калорійних страв. Дослідження показало, що люди, які змусили себе спати не 6,5, а 8 годин на добу, на 62% менше страждали від голоду і легко відмовлялися від калорійної їжі.

Відмова від антибіотиків

Є така погана звичка: навіть просту простуду лікувати за допомогою антибіотиків, та ще й куплених без рецепта. Але проблема в тому, що антибіотики вбивають не тільки хвороботворні бактерії, але і корисні – ті, що захищають організм. Виходить, що, вилікувавши хворобу, ми повністю позбавляємо організм природного захисту від наступної хвороби! Постарайтеся не приймати антибіотики без крайньої необхідності, обов’язково радьтеся з лікарем і запитуйте, чи є альтернатива прийому антибіотика в вашому конкретному випадку.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*