ТОП-6 справ квітня, що допоможуть зміцнити здоров’я і підготуватися до літа

01.04.2017 / Новини, Статті

Видавлюємо рідину з жирових клітин, п’ємо березовий сік, підліковуємо себе сміхом і вимочуємо в воді ранні овочі.

1. ДАТА: ДЕНЬ РОЗІГРАШІВ

У суботу, 1-го квітня у світі відзначають першоквітневий День сміху.

Не варто проходити повз загальні веселощі: насміявшись від душі, ви не тільки підвищите собі і близьким настрій, але ще і оздоровитесь. “Коли ми сміємося, наш організм розслабляється – знижується тонус стінки судин і нормалізується артеріальний тиск, – пояснює сімейний лікар Олексій Максименко. – Крім того, в процесі заливисто реготу ми дихаємо не так рівно, як зазвичай, а переривчасто. Вдих стає довшим, а видих коротше, але інтенсивніше. У підсумку вентиляція легенів істотно поліпшується”. А ще сміх спалює калорії: 15 хвилин сміху – мінус 50 калорій (а це цілий зефір в шоколаді).

2. РИТУАЛ: ВИХОДИМО З ПОСТУ І СВЯТКУЄМО СВІТЛЕ ХРИСТОВЕ ВОСКРЕСІННЯ

Ті, хто постить, вже виходять на фінішну пряму. До розговіння залишилося зовсім нічого, пара тижнів: в цьому році Великдень припадає на 16-те квітня. У зв’язку з цим нагадаємо правила виходу з посту, які допоможуть вам в Світле Христове Воскресіння відчувати себе добре.

Традиційно розговіння потрібно починати з крашанок та шматка паски.

“І це дуже правильно, тому що яйця – джерело легкозасвоюваного білка, – пояснює дієтолог Тетяна Фіалкова. – Що стосується м’яса, то краще віддати перевагу нежирним сортам: відвареній курятині, індичатині. І важливо знати міру”.

3. ПРОЦЕДУРА: ЛІМФОДРЕНАЖНИЙ МАСАЖ ВІД ТОКСИНІВ І ЦЕЛЮЛІТУ

З нього треба починати підготовку тіла до літа. Адже “розминати” підшкірний жир під час антицелюлітної програми на оточених тканинах не можна. Корисний цей масаж навесні ще й тому, що допомагає очистити організм від токсинів, які накопичилися за зиму. Ефект досягається, тому що масаж підсилює природний відтік лімфи в організмі: масажист виганяє рідину з жирових клітин (ціна сеансу – 250 грн, варто зробити 10 сеансів).

4 ПРОДУКТ: РЕДИСКА

У природі все дуже мудро влаштовано. Зараз, наприклад, на прилавках починає з’являтися продукт, який як ніколи необхідний нашим втомленим за зиму організмам – редиска! У ній багато вітамінів, і вона допомагає нашій печінці фільтрувати шкідливі речовини. Але важливо пам’ятати, що в ранніх овочах багато нітратів. “Щоб зменшити їх дозу, зрізайте у редиски верхівку і низ, – радить дієтолог Оксана Скиталінська. – І хоча би на півгодини замочіть овочі у воді: вона добре витягує нітрати”.

5. НАПІЙ: БЕРЕЗОВИЦЯ

Зараз повним ходом йде березовий сік. Купувати його з рук не варто: ви не знаєте, де росла береза, і якщо біля дороги, сік може увібрати в себе шкідливі речовини. Крім того, невідомо походження тари, в яку цей сік розлитий. Але от якщо є можливість зібрати його самостійно – чудово.

“Якщо пити його по півлітра в день, ви очистите організм, підлікуєте щитовидку і легені”, – впевнена натуропат Олена Світко.

6. БУРІ: В КВІТНІ ЇХ БУДЕ БАГАТО

Весна – досить непростий час для метеозалежних людей. Традиційно на цю пору року доводиться більше магнітних бур, ніж на будь-яке інше. Апрель, на жаль, не стане винятком. Так, магнітні коливання очікуються 3, 5, 7, 11, 12, 16, 18, 20, 21, 25 і 26 квітня.

На щастя, більшість магнітних штормів буде проходити вночі.

“У такі дні особливо важливо висипатися і дотримуватися режиму сну, – каже неврапотолог Тетяна Майкова. – Так організм отримує можливість повноцінно відновлювати свої сили. І не підстьобуйте його за допомогою стимуляторів на зразок кави і алкоголю. Полегшення буде тимчасовим, а ось наслідки у вигляді, наприклад, стрибка тиску, гарантовані”.

Джерело: “Сегодня”

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*