ТОП-6 дивовижних властивостей музики

01.02.2017 / Новини, Статті

Вона впливає на безліч різних областей нашого мозку, поліпшуючи фізіологічний стан людини.

Виявляється, музика здатна не просто дарувати нам різні емоції, але і допомагає рятувати від проблем, піднімати настрій і зміцнювати здоров’я.

Про це розповів сертифікований музичний терапевт Джанет Темплін з Австралійської музично-терапевтичної асоціації, передає Новое время з посиланням на The Daily Telegraph.

“Багато хто з нас вже використовують музику як ліки, але більшість людей роблять це несвідомо. Музика впливає на безліч різних областей нашого мозку, поліпшуючи фізіологічний стан людини. Використання музичної терапії дійсно може якісно змінити життя”, – говорить Темплін.

Шість дивовижних властивостей музики:

1. Музика полегшує біль. Американське дослідження 2015 року, що вивчає вплив музики на пацієнтів з фіброміалгією (хворобою, яка характеризується сильними м’язовими болями), показало, що люди, які слухали музику протягом усього експерименту, відчули істотне зменшення болю в порівнянні з тими, хто музику не слухав.

“Людський мозок не дуже добре справляється з багатозадачністю. Тому, коли ви зосереджуєтесь на музиці, то відволікаєтеся від болю”, – говорить Джанет Темплін.

2. Музика допомагає схуднути. Приємна повільна музика, наприклад, легкий джаз, сприяє тому, що ми починаємо насолоджуватися їжею і з’їдати менше, ніж зазвичай. До такого висновку прийшли дослідники з Корнельського університету.

Крім того, під музику легше займатися спортом, ходити на тренування, вважає Темплін. Це теж важливо при скиданні ваги.

3. Музика підвищує імунітет. Згідно з дослідженнями вчених з Пенсільванського університету, музика сприяє виробленню імуноглобуліну А – життєво важливих антитіл, які забезпечують імунітет. В ході експерименту з’ясувалося, що рівень цих антитіл у людей, у яких на фоні грала легка музика, був значно вищий, ніж у тих, хто сидів у тиші.

4. Музика зменшує тривожність. Американські дослідники виявили, що люди, які страждають на генералізований тривожний розлад, після регулярного прослуховування розслаблюючої музики відчували ті ж психологічні і фізіологічні переваги, що й після сеансів масажу.

Цікаво, що недавнє дослідження вчених з Університету Квінсленда, опубліковане в журналі Frontiers in Human Neuroscience, показало, що люди, які слухають важку музику, швидше справляються з такими емоціями, як гнів.

5. Музика допомагає врятувати людину. Експерти Американської асоціації серця стверджують, що музика налаштовує на правильний темп проведення штучного дихання і непрямого масажу серця. При реанімуванні людини частота натискань на грудну клітку повинна становити близько 100 в хвилину. У подібному темпі (100-120 ударів на хвилину) звучить музика в стилі диско, наприклад, пісня британської групи Bee Gees – Stayin’ Alive.

6. Музика поліпшує пам’ять. Погодьтеся, через 10 або навіть 20 років сьогодні ви без проблем можете згадати деякі рекламні джингли, що звучать на телеекранах ще за часів вашого дитинства. Отримання нової інформації через рими і музику є прекрасним способом придбання знань і тренування пам’яті.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*