ТОП-6 добавок, які потрібні кожному жіночому організму

15.05.2017 / Новини, Статті

Кожна жінка мріє бути красивою та залишатись здоровою на довгі роки. Ключ до такого секрету – харчування, насичене вітамінами. Але, так як не всі з нас харчуються правильно, на допомогу приходять добавки.

В Ivona розповіли, які добавки принесуть вам вічну красу та міцне здоров’я.

Колаген

Колаген – це будівельна одиниця шкіри і основа нігтів і волосся. У ньому міститься багато білка і він є хорошим помічником в боротьбі з целюлітом.

Додавайте пару ложок коллагенової пудри в ранкове смузі, і це дозволить вам відчувати себе ситим до обіду. А креми і сироватки з колагеном зможуть наситити вашу шкіру і допоможуть впоратися з першими ознаками старіння.

Фолієва кислота

Фолієва кислота потрібна не тільки вагітним. Вона забезпечує активний метаболізм і допомагає впоратися з поганим настроєм. Її рівень знижується, наприклад, якщо ви їсте мало овочів, занадто любите каву, приймаєте оральні контрацептиви або антибіотики.

Кислота також міститься в фруктах і овочах, але для того, щоб отримувати денну норму, їх потрібно з’їдати близько півтора кілограмів. Тому зручніше приймати фолієву кислоту у вигляді таблеток – в одній капсулі може міститися весь комплекс вітамінів B.

Омега-кислоти

Омега-3 і омега-6 є одними з головних борців за красу. Організм не може виробляти їх самостійно, тому жирні кислоти потрібно отримувати ззовні. В основному вони містяться у рибі та рослинних маслах.

Омега-кислоти гальмують старіння шкіри, підтримують імунну систему і покращують роботу серця. Не дарма Вікторія Бекхем включила “жирний” лосось в свій низькокалорійний раціон.

Біотин

Цей вітамін групи B необхідний всім, хто хоче мати густі і сильні волосся. Приймайте таку добавку один або два рази на день, але курсом не більше 6 місяців. Біотин також допоможе нормалізувати роботу нервової системи: засипати ви будете швидше, а нервувати – рідше.

Вітамін Д

Цей вітамін організм виробляє під впливом ультрафіолетових променів. Він відповідає не тільки за зміцнення кісток і гарний настрій, а й за швидкість метаболізму: вітамін Д діє як гормон, налагоджуючи вуглеводний обмін.

Найбільше він міститься у рибі, вершковому маслі і сирі, а додатково можна приймати у вигляді капсул або ін’єкцій.

Ліпоєва кислота

Допомагає схуднути, дає тілу додаткову енергію та захищає нервову систему. Кислота впливає на ділянки мозку, які контролюють апетит, пригнічує відчуття голоду і заважає жирам відкладатися в печінці. Вона міститься в молочних продуктах, рисі, брокколі і субпродуктах.

Для більш ефективного засвоєння вибирайте таблетки ліпоєвої кислоти. Але пам’ятайте – вона легко руйнується під дією алкоголю, тому на час прийому доведеться від нього відмовитися.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*