ТОП-5 смаколиків, які неодмінно варто спробувати на Різдвяному ярмарку в Кракові

22.12.2018 / Новини, Статті

Краківський різдвяний ярмарок приваблює туристів звідусіль.

Окрім сувенірів, одягу, різних дерев’яних виробів ручної роботи, оздоб та прикрас, іграшок, картин тут можна спробувати дуже багато традиційних польських страв, – пише uainkrakow.pl.

Адже вулична їжа завжди смачніша, особливо коли вона проста, гаряча та на будь-який смак! Смажені ковбаски, сири, супи, “бутерброди”, чурос, вареники, трдельніки та багато іншого. Заради цього варто відвідати ярмарок!

  1. Oscypek

Осципек – традиційний польський копчений сир, виготовлений з овечого молока. Це справжній символ місцевого гірського колориту. Його можна придбати не тільки на різдвяному ярмарку, але й в магазинах, проте саме тут йому не буде рівних – під відкритим вогнем вже копчений сир підсмажують на грилі і подають з журавлиним конфітюром. Таке поєднання творить неймовірний аромат і смак!

  1. Pajda chleba ze smalcem

Добрячий шматок домашнього хліба змащують смальцем, туди ж додають нарізану ковбаску, смажену цибулю чи квашений огірок. Зверніть увагу, порція дійсно величезна і її запросто можна з кимось розділити! Хліб зазвичай випікається незвично великого розміру, пшенично-житній. Для тих, хто не їсть смальцю, є альтернатива – «часникове» масло. Ця дуже проста страва є найситнішою на цілому ярмарку, її ще називають сільською і черги зазвичай більші, ніж навіть до глінтвейну.

  1. Pierogi

Схожі на українські вареники, тільки трохи більші за розміром і можуть бути з різними начинками. Також їх інакше готують, не тільки варять, а й смажать. На ярмарку можна спробувати на будь-який смак: з м’ясом, з капустою і грибами, російські (з домашнім сиром), з шпинатом і сиром фета, з чечевицею, з куркою і пармезаном та інші. Можна взяти дві різні порції на одній тарілці, таким чином зекономити і скуштувати різні види. Якщо бажаєте, то до кожної порції подають смажену цибульку. Смакота!

  1. Zupy

А супів тут, як то кажуть, до кольору до вибору: томатний (традиційна pomidorówka), грибний, гороховий, гарбузовий, часниковий, борщ… Кожен зможе собі вибрати порцію наваристої, ароматної зупи. У Польщі супи надзвичайно популярні, це обідня традиція, а на зимовому ярмарку особливо варто спробувати, адже гаряча страва швидко зігріє.

  1. Grzaniec

Глінтвейну тут можна присвячувати оди! До великих «бочок», де його розливають, інколи треба вистояти в довжелезній черзі. Але це нікого не лякає, аромат гарячого вина приваблює звідусіль. Це найперший і найпростіший спосіб зігрітися. До речі, можна купити також гаряче пиво. Галицький глінтвейн – невід’ємна частина будь-якого різдвяного ярмарку.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*