Топ-5 причин, чому шкідливий цукор

10.05.2017 / Новини, Статті

Якщо ви дуже любите солодощі, то варто знати, які небезпеки для вашого організму приховує цукор.

Про це пише журнал “Лиза“.

Вчені з’ясували, що цукор викликає низку хвороб: підвищення артеріального тиску, сприяє хворобам серця і інсультам.

Цукор викликає відкладення жиру. Після споживання він зберігається у печінці у вигляді глікогену. Якщо глікоген починає перевищувати норму – надлишок цукру починає відкладатись у вигляді жиру на стегнах і животі.

Споживання цукру призводить до занадто швидкого підвищення рівня глюкози та інсуліну, викликаючи помилкове відчуття голоду, що сприяє переїданню.

Цукор послаблює кістки. Адже щоб засвоїти рафінований цукор, організму доводиться витрачати велику кількість кальцію, вимивання якого з кісткових тканин призводить до остеопорозу. Також він впливає і на стан зубів – псується зубна емаль.

Також споживання цукру прискорює старіння шкіри – він відкладається “про запас” у коллагене – білку, який становить основу сполучної тканини, і робить шкіру менш пружною і еластичною.

Абсолютно відмовитися від цукру не можна, адже він необхідний для роботи організму. Тож медики рекомендують виключити з раціону саме рафінований цукор, який входить до складу цукерок, тортів, згущеного молока та варення. Корисним цукор для організму буде у складі фруктів, овочів або меду.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*