ТОП-5 продуктів, що захищають від забрудненого повітря

22.12.2017 / Новини, Статті

Експерти назвали 5 продуктів харчування, які можна включити в свій раціон для захисту від брудного повітря. Все більша кількість жителів великих міст страждають від смогу.

Всесвітня організація охорони здоров’я вважає забруднення повітря такою же загрозою для здоров’я, як тютюновий дим і ожиріння, – пише Народна правда.

Журавлина

Вона насичена антиоксидантами на зразок вітамінів C, Е і А. Журавлина забезпечує повний захист від проблем зі шкірою, які викликаються впливом смогу.

Ягоди також допомагають зміцнювати імунітет і боротися з інфекціями. Можна додавати журавлину у фруктові смузі або пластівці, або вживати її в сирому вигляді.

Лимон

Почніть свій день зі склянки води з лимоном. Вона не тільки допоможе зберегти достатнє зволоження, але і посприяє очищенню організму.

Лимон прочищає горло, позбавляючи його від проблем, пов’язаних з вдиханням брудного повітря.

Грецькі горіхи

Порушення дихання і скупчення слизу в легенях – ось найбільш часті проблеми, пов’язані з впливом смогу.

Волоські горіхи грають важливу роль в справі профілактики хвороб легенів, допомагаючи зміцнювати їх роботу. Вони також ефективно підвищують настрій.

Пальмовий цукор

Цей продукт багатий залізом, а тому він не тільки збільшує вміст гемоглобіну, а й підвищує приплив кисню через кров. В результаті ми отримуємо захист від впливу брудного повітря.

Чиста вода

Вживайте не менше двох літрів води щодня, адже вона вимиває токсини з організму.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*