ТОП-5 порад, що допоможуть впоратися із січневою депресією

20.01.2018 / Новини, Статті

Друга половина січня – психологічно найскладніший час року. Правильно організоване робоче середовище зробить сірі будні комфортнішими.

Період після Різдва і Нового року – найгарячіша пора для адвокатів з розлучень і для бажаючих змінити роботу. Втім, нова робота не обов’язково вилікує від поганого настрою, впевнена психолог Кліфф Арналл.

В цілому робота дуже корисна, адже у важкі часи вона забезпечує нам напрямок для руху і дає відчуття сенсу. Так що завдання роботодавців – допомогти нам зробити її максимально комфортною. Це не тільки правильно, але й корисно для самих роботодавців.

В ідеальному світі роботодавець допоможе в скрутний час, запропонувавши взаємну підтримку. Але і не буде вимагати надмірної відкритості, якщо працівник цього не хоче.

Зараз я досліджую ефективність інструментів, що забезпечують психічне здоров’я і благополуччя в робочому середовищі. І поки результати моєї роботи на підході, хочу поділитися п’ятьма принципами, які будуть корисні для начальників і позитивно позначаться на добробуті співробітників. Ефективність цих інструментів вже доведена.

1. Зберігайте навантаження, але не перевантажуйте.

Важливо мати насичений розпорядок, який дає ціль, але не перевантажує вас роботою. Дослідження свідчать про те, що зайнятість важлива, а нудьга призводить до стресу і втоми. Але і перевантаженість великим обсягом роботи – досить поганий варіант.

Важливий баланс – нам потрібні досяжні цілі і реалізовані завдання.

2. Елементи контролю.

Дослідження показують, що, коли працівники відчувають контроль над робочим процесом, то почуваються набагато краще. Це не завжди просто реалізувати, і залежить від суті роботи. Але нічого неможливого тут немає. Навіть в тих випадках, коли співробітники не можуть контролювати процес роботи, як наприклад, на виробництві. Адже така дрібниця, як можливість впливати на власний робочий графік і час перерв істотно змінюють ситуацію.

3. Інтерес і підтримка.

Керівник, який активно цікавиться фізичним і душевним благополуччям співробітників, а також тим, як на його стан впливає робота, може багато чого змінити. Дуже важливо, щоб співробітникам було комфортно обговорювати різні питання і пропонувати варіанти для розвитку.

Добре, коли керівники чуйні і уважні до потреб співробітників. Всі ми різні, і те, що підходить одним, не обов’язково допоможе іншими.

Також важливо, щоб роботодавці розуміли, як робочі місця впливають на працівників. Підтримка психічного здоров’я і добробуту не є турботою однієї людини – це спільна відповідальність.

4. Дружелюбне робоче середовище.

Колеги, які здатні підтримати, і доброзичливе робоче середовище неймовірно важливі. Якщо ваші товариші по службі стають вашою проблемою, час подумати про те, як налагодити взаємини.

5. Заохочення відкритості.

Психічне здоров’я – це все ще некомфортне для багатьох питання. За визначенням благодійної організації психічного здоров’я Mind, стигматизація психічного здоров’я призводить до того, що «працівники і їх керівництво відчувають страх і збентеження, стикаючись з проблемою».

Тому заохочення відкритих і чесних розмов може бути досить важким для менеджерів. Адже говорити про психічне здоров’я в минулому було не прийнято. Проте, обговорювати ці теми вкрай важливо, якщо ми хочемо досягти балансу здоров’я тіла і душі.

Джерело: Новое время

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*