Топ-15 ефективних продуктів для довголіття

20.02.2018 / Новини, Статті

Ці продукти допомагають регулювати обмін речовин, знижують рівень поганого холестерину в крові та знижують ризик захворювання на рак.

Журнал Новое Время назвав 15 найефективніших продуктів для довголіття, – пише сайт Новое время.

1. Вівсяна каша

Вівсянка допомагає регулювати обмін речовин, є джерелом вуглеводів і клітковини. Містить унікальний антиоксидант авенатрамід, тому допомагає знизити рівень артеріального тиску. Вміст калію і кальцію роблять продукт корисним для зміцнення кісткової системи. Відповідно до огляду британського журналу Food & Function, вівсянка містить бета-глюкан, який знижує рівень поганого холестерину в крові.

2. Авокадо

Авокадо знижує рівень поганого холестерину в крові (до 22%) і підвищує рівень хорошого, у такий спосіб запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань. У ньому багато вітаміну К і С, калію, корисних жирів. Наявність таких речовин, як лютеїн і зеаксантин, робить вживання авокадо дуже корисним для здоров’я очей.

3. Грецький горіх

Волоські горіхи містять антиоксиданти і мононенасичені жири, які знижують рівень поганого холестерину. Дослідження, опубліковане в журналі Journal of Alzheimer’s Disease, показало, що вживання волоських горіхів підтримує ефективну роботу мозку.

4. Мигдаль

Мигдальний горіх містить клітковину, білки і здорові жири. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі New England Journal of Medicine, вживання мигдалю знижує ризик захворювання на рак, серцево-судинні та респіраторні захворювання.

5. Оливкова олія

Оливкова олія містить антиоксиданти, які сприятливо впливають на мозок. Дослідження, опубліковане в нідерландському журналі Journal of Alzheimer’s Disease, показало, що ці антиоксиданти допомагають уникнути вікового зниження когнітивних здібностей.

6. Свіжа зелень

Зелень допомагає боротися із хвороботворними запаленнями, серцевими захворюваннями. Згідно з дослідженням, опублікованим у британському журналі Experimental Biology, люди, які вживають свіжу зелень хоча б раз у день, знижують ризик передчасної смерті на 15%.

7. Перець

Перець є джерелом вітаміну А, вітаміну С і вітаміну В, а також містить фітохімікати і каротиноїди – антиоксиданти з протизапальними властивостями.

8. Квасоля

Вживання квасолі допомагає при серцевій недостатності, хворобах нирок, печінки і шлунково-кишкового тракту. За кількістю і засвоюваністю білків квасолю можна порівняти з м’ясом і рибою.

9. Яблука

Яблука допомагають запобігати розвитку цукрового діабету другого типу. Згідно з дослідженням, опублікованим у британському журналі BMJ, регулярне вживання яблук знижує ризик розвитку хронічних захворювань і зміцнює імунітет.

10. Зелений чай

Зелений чай допомагає регулювати рівень холестерину і запобігає пошкодженню шкіри на сонці. Вживання зеленого чаю пов’язують зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань. Згідно з дослідженням, опублікованим в індійському журналі Advanced Pharmaceutical Technology & Research, катехін, що міститься у чаї, допомагає профілактиці хвороби Альцгеймера, а також знижує ризик розладів пам’яті та уваги.

11. Лосось

Лосось багатий на жирні кислоти Омега-3, які допомагають знизити кров’яний тиск і запобігають розвитку серцевих захворювань, уповільнюють старіння організму. М’ясо жирної червоної риби також є ефективним антидепресантом.

12. Йогурт

Йогурти містять пробіотики, які допомагають боротися із хвороботворними запаленнями, а також зміцнюють імунну систему. Дослідження, проведене в Японії, показало, що учасники, які їли йогурти, багаті на пробіотики, жили довше, ніж ті, хто цього не робив.

13. Тунець

Тунець багатий на амінокислоти, мікроелементи і вітаміни. Вживання тунця нормалізує рівень цукру в крові, сприяє зниженню холестерину. Щоденне вживання 30 г тунця вдвічі скорочує небезпеку розвитку серцево-судинних захворювань завдяки вмісту жирового комплексу Омега-3.

14. Твердий сир

Сир багатий на амінокислоти і вітаміни, має протизапальні властивості. Вживання сиру благотворно діє на мікрофлору кишечника, покращує травлення і всмоктування їжі, а також знижує рівень холестерину в крові.

15. Кіноа

Кіноа корисна високим вмістом білка, клітковини і різними антиоксидантами. Вживання кіноа запобігає розвитку цукрового діабету другого типу і допомагає контролювати рівень цукру в крові, а також запобігає появі хвороботворних запалень.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*