ТОП-12 продуктів, що містять більше вітаміну С, ніж апельсини

13.03.2017 / Новини, Статті

Кожна доросла людина має зміцнювати свій імунітет. Один з найпопулярніших іприємних способів – це є продукти, що містять вітамін С.

Однак часто ми обмежуємося лимонами або апельсинами, адже вважаємо, що цитрусові містять досить корисних речовин. В той же час medic.ua пропонує список поширени ховочів і фруктів, які містять більше вітаміну С, ніж звичні для нас апельсини.

Перець чилі

Перець чилі є багатим джерелом вітаміну С. У сирому перці чилі міститься цілих 140 мг вітаміну С, що в два рази більше, ніж в апельсині.

Червоний солодкий перець

Дивно, але в солодкому перці міститься ще більше вітаміну С, ніж в перці чилі. Вміст вітаміну в цьому овочі перевищує вміст вітаміну в апельсині майже в три рази.

Зелений перець

У зеленому перці міститься трохи менше вітаміну С, ніж в червоному, проте навіть ця кількість становить 200% від рекомендованої добової дози – 120 мг. Зелений перець також є відмінним джерелом клітковини.

Листова капуста

Крім того, що в листовій капусті міститься в два рази більше рекомендованої дози вітаміну А і в сім разів більше вітаміну К, капуста містить близько 80 мг вітаміну С. Листова капуста також забезпечить вас мінералами і жирними кислотами.

Брокколі

Продукт містить 130 мг вітаміну С. До того ж, брокколі низькокалорійна і ситна. Дослідження також показали, що брокколі має властивості, що запобігають розвитку раку.

Папайя

Дослідження показали, що вживання в їжу папайї допомагає освітлити шкіру і зміцнити кістки. Крім того, папайя містить приблизно 85 мг вітаміну С.

Полуниця

Чашка полуниці містить близько 85 мг вітаміну С. До того ж полуниця містить фолієву кислоту та інші сполуки, які зміцнюють здоров’я і підтримують роботу серця. Ще одна несподівана перевага полуниці в тому, що вона допомагає відбілити зуби природним шляхом.

Цвітна капуста

Навіть невелика головка цвітної капусти в смаженому або пареному вигляді містить близько 120 мг вітаміну С. Крім того, цвітна капуста – низькокалорійний продукт.

Брюссельска капуста

Брюссельська капуста – профілактика раку і багате джерело клітковини. Крім того, брюссельська капуста містить близько 75 мг вітаміну С. Щоб позбутися гіркуватого присмаку капусти, обдайте її окропом.

Ананас

Крім того, що ананас містить близько 80 мг вітаміну С, він також містить травний фермент, що допомагає запобігти здуттю живота. Також ананас діє як природне протизапальне.

Ківі

Два плоди ківі містять приблизно 135 мг вітаміну С. Крім того, ківі – джерело калію і міді.

Манго

Манго містить приблизно 125 мг вітаміну С. До того ж, манго багатий на вітамін А, який також зміцнює імунітет і допомагає зберегти здоров’я очей.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*