ТОП-11 ефективних засобів від хропіння

16.03.2017 / Новини, Статті

Її просто виводить з себе твоє постійне хропіння і вона відправляє тебе спати на диван? Не поспішай взувати капці, спочатку спробуй наші поради.

1. Гарячий душ. Хропіння виникає, коли руху повітря в твоїй носоглотці щось заважає, тому приймай перед сном гарячу ванну (душ) і використовуй краплі, які прочищають ніс.

2. Зміна пози сну. Найчастіше ти хропиш, коли лежиш на спині. Час змінити позу 🙂 У будь-якому випадку зміна звичної пози хоча б при засипанні, може допомогти хропіти менше.

3. Більше рідини. Коли в твоєму організмі мало води, в носі виділяється більше секрету, який забиває дихальні шляхи і сприяє виникненню хропіння. Хоча б 1,5 літри води на день стануть тобі у пригоді.

4. “Ні” алкоголю перед сном. Ось ти сидиш, дивишся Лігу Чемпіонів, і як тут не випити кухоль пива? Так, алкоголь допомагає розслабитися, проте іноді він занадто сильно розслабляє: в результаті м’язи носоглотки не можуть впоратися з хропінням.

5. Носові смужки. Якщо проблема в носі, а не глибше, то вирішити її можна, закріплюючи на ніч спеціальні “носові смужки”. Де їх взяти? У будь-якій аптеці, ну, або AliExpress тобі у поміч.

6. Зволожувач повітря. Чудова штука і не лише від хропіння. Набагато приємніше дихати свіжим вологим повітрям, а не почувати себе ніби у переповненій маршрутці. Влітку.

7. Капа. Капу носять не тільки боксери: є і спеціальні капи проти хропіння, що не дають повністю закриватися повітряними шляхами в районі глотки.

8. Гаджети. Творці сучасних технологій, мабуть, теж люблять хропіти. Nora – крутий гаджет, що розпізнає ознаки початку хропіння. Він починає рухати подушку, змушуючи тебе припинити ще до того, як ти отримаєш стусана від своєї коханої.

9. І ще раз гаджети. Silient Partner (ну ви зрозуміли) не врятує від хропіння, але дозволить хоча б його не чути. Творці стверджують, що їм вдалося зробити так, що носій цього гаджета просто не чутиме хропіння.

10. Лікування. Хропіння може бути симптомом зупинки дихання, яка, в свою чергу, може призвести до проблем з серцем… тому, не зволікай.

11. Серйозне лікування. Іноді причиною хропіння є запалені мигдалини або аденоїди (хоча у дорослих це велика рідкість). “Лікують” їх маленькою, простою операцією, тобто видаленням.

Джерело: радіо “Максимум”

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*