ТОП-10 найкращих продуктів для заміни м’яса в раціоні

14.02.2017 / Новини, Статті

Перехід на вегетаріанство – це трохи складніше, ніж просто заміна справжнього м’яса соєвим.

І не факт, що нові версії  улюблених м’ясних страв – на зразок сосисок з тофу – кращий за оригінал. Більшість подібних аналогів були піддані багаторазовій обробці.  Так що краще не йдіть на поводу у маркетологів і дізнайтеся, чого не варто їсти вегетаріанцям і чим наповнити тарілку.

Соя

Соєві боби нереально поживні, а ще повні вітамінів, мінералів, клітковини і борються з хворобами рослинних елементів. Вибирайте варіанти, найменше піддані обробці: соєве молоко, тофу і натто.

Боби, горох, сочевиця

Це доступний для будь-якого бюджету варіант білкової їжі. У 100 г сочевиці, наприклад, міститься 9 г білка, а також клітковина, вітаміни і мінерали. Вона швидко готується, її можна додавати в салати або соуси – або ж просто подавати на гарнір.

Насіння і необроблені горіхи

Горіхи та насіння – прекрасні джерела рослинного білка, клітковини і вітаміну Е. Деякі з них також багаті альфа-ліпоєвою кислотою, рослинним варіантом корисного для серця омега-3.

Але пам’ятайте, що ці продукти досить калорійні, так що розраховуйте розмір порції: наприклад, 23 горішка містять 164 ккал і 6 г білка.

Конопляне насіння і кіноа

Ми виділяємо їх в окремий пункт, тому що кіноа і насіння конопель – ідеальні білкові продукти. У 180 г кіноа – 9 г натурального рослинного білка, так що ця крупа повинна бути в тарілці кожного, хто шукає заміну м’ясу.

Цільні злаки

Вони відмінне джерело білка, клітковини, вітамінів, мінералів. Тільки упевніться, щоб злаки були цільними: оброблені зерна втрачають більшу частину перерахованих корисних речовин.

Вегетаріанські бургери і нагетси без м’яса

Заморожені вегетаріанські напівфабрикати зазвичай низькокалорійні, але у них багато солі. Одна котлета для вегетаріанського бургера, наприклад, містить 400 мг натрію. Нагетси ще гірші: в порції – третина добової норми в 1500 мг.

Протеїновий порошок

Хочете прискорити відновлення м’язів? Суха сироватка в ранковому смузі може допомогти.  Але не робіть її своїм основним джерелом білка.  Харчові добавки не можуть повністю замінити високоякісний білок, що міститься в м’ясі або молочні продукти. І краще вибирайте продукт, зроблений з натуральних інгредієнтів, що  не містить штучних підсолоджувачів.

Смажені солоні горішки

У горіхах крім білка містяться здорові жири, але, покриті шаром солі або цукру, вони швидше зашкодять, ніж принесуть користь.

 

Сир

Сир – відмінне джерело білка і кальцію, так що грам 50 сиру в день вам не зашкодять. Чого робити не варто, так це щодня замінювати яловичину і курку виключно сендвічами з сиром на білому хлібі. Незважаючи на всі свої плюси, сир – висококалорійний, жирний, у ньому міститься холестерин.

Джерело: whrussia.ru

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*