ТОП-10 найбільш технологічно розвинених міст світу (ФОТО)

12.08.2017 / Новини, Статті

Дослідницька компанія 2thinknow, яка спеціалізується на сучасних технологіях, назвала найбільш технологічно розвинені міста світу.

Щоб скласти рейтинг, експерти оцінювали топові міста по десяти ключовими критеріями, пов’язаними з технологіями: кількість патентів, виданих на душу населення, кількість стартапів і технологічний компаній, а також багато інших, повідомляє Business Insider .

Топ-10 найбільш технологічно розвинених міст світу

1. Сан-Франциско, Каліфорнія

Перше місце дісталося Сан-Франциско завдяки Кремнієвій долині, яка є епіцентром сучасних технологій, масштабних стартапів і може похвалитися найбільшою кількістю програмістів і винахідників. Крім того, сотні технологічних компаній розташували свою штаб-квартири в Долині.

© Patrick Nouhailler/Flickr

2. Нью-Йорк, Нью-Йорк

Згідно з даними, понад 7 тисяч технологічних компаній забезпечили понад 10 тисяч жителів міста робочими місцями лише за третій квартал минулого року. Також, місто славиться впровадженням сучасних технологій для громадськості.

© Thomas Hawk/Flickr

3. Лондон, Англія

Столиця Англії заслужила почесне третє місце завдяки проекту Crossrail – системі високошвидкісної залізниці. До 2018 року десять нових залізничних ліній з’єднають тридцять існуючих станцій через нові тунелі. Більше того, Лондон – один з центрів IT-індустрії.

© barnyz/Flickr

4. Лос-Анджелес, Каліфорнія

Лос-Анджелеська корпорація з економічного розвитку відзначає стрімке зростання в технологічному секторі міста. Щорічний прибуток міста, завдяки технологіям становить близько 58 млрд доларів.

© Danny Thompson/Flickr

5. Сеул, Південна Корея

Сеул по праву називається містом майбутнього. Згідно з дослідженнями, тут щорічно видається найбільше патентів, ніж в будь-якому іншому місті світу. Саме тут народилася LTE – високошвидкісна передача даних, яка вдосконалюється з кожним роком.

© Minyoung Choi/Flickr

6. Тайбей, Тайвань

Тайбей – це лідер в розробці обладнання. Тут влаштувалися одні з найбільших компаній, що працюють над комп’ютерною технікою: Asus, MSI, Gigabyte і Acer. Крім того, в місті налічується величезна кількість венчурних фондів.

© sama093/flickr

7. Бостон, Массачусетс

Величезну кількість фахівців в області технологій випускають топові університети: Массачусетський технологічний інститут, Гарвард, Університет Тафтса і Північно-Східний університет. Безліч венчурних фондів щорічно спонсорують сотні стартапів і компаній з розробки роботів.

© Fintrvlr/Flickr

8. Сінгапур

Сінгапур славиться величезною кількістю програмістів серед населення, яких підтримують венчурні фонди. Крім того, місто оснащене безліччю передових технологій, покликаних покращити життя городян. На сьогоднішній день Сінгапур спільно з Массачусетським технологічним інститутом працюють над новою системою громадського транспорту.

© David Russo/Flickr

9. Торонто, Канада

Найбільше місто в Канаді є домом для 30% Канадських ІТ – компаній. Більш того, місто запрошує закордонних фахівців, яким пропонує практично найкращі умови для реалізації потенціалу. Щорічний дохід від роботи ІТ – компаній становить 52 млрд доларів.

© mariusz kluzniak/flickr

10. Чикаго, Ілліноїс

Згідно з дослідженнями, Чикаго входить в топ-5 американських міст за кількістю робочих місць в області технологій. Також, місто може похвалитися передовими технологіями, які впроваджують для городян, і роботою над новими способами транспортування електроенергії.

© Tony Webster

Джерело: Новое время

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*