Тюрма, духовна семінарія, психлікарня: що відомо про “луцького терориста”

21.07.2020 / Новини

Терорист, який тримає заручників в автобусі в центрі Луцька, є ще й автором книги “Філософія злочинця”, випущеної у 2014-му році. Тираж книги: 400 екземплярів, 560 сторінок, видавництво невідоме.

Схоже, книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого. На своїх особистих сторінках на Facebook та Twitter (акаунт створено у липні 2020 року) чоловік публікує “вимоги” до влади під виглядом уривків зі своєї книги. В особистій інформації зазначено, що він уродженець Львова 1975 року народження. Про це пише “Сила правди”. 

У своїй книзі чоловік пише, що:

  • ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і “решил стать крутым”. Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв’язкам батька справу закрили;
  • навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.
  • був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині;
  • після першого шестрічного ув’язнення вийшов на волю у 24 роки.

“Досье моих подвигов, собранное ментами, позволило суду впаять мне, 18-летнему, шесть лет лишения свободы. Это был мой первый срок, который я отсидел до звонка”, – писав він у книжці.

Чоловік, який захопив рейсовий автобусу Луцьку та утримує в заручників, перебував на психіатричному лікуванні. Про це повідомляє Департамент карного розшуку у своєму Telegram-каналі.

“Отримано інформацію, що терорист знаходився на психіатричному лікуванні”, – йдеться у повідомленні.

До слова, вимоги, опубліковані сьогодні у Twitter та ролик на YouTube, на сторінці у “ВКонтакті” опубліковані ще 2 і 4 роки тому.

Нагадаємо: 21 липня поліція Волині отримала повідомлення від терориста, який заявив, що взяв у заручники людей на Театральному майдані міста.  Центр Луцька перекритий і для людей, і для автомобілів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*