Теракт у центрі Відня: загинули щонайменше семеро людей. ФОТО 18+

02.11.2020 / Відео, Новини

Біля синагоги у центрі Відня 2 листопада невідомий відкрив стрільбу. Згодом інші стрілки почали атакувати людей в інших місцях у центрі австрійської столиці. Влада Австрії вже заявила про теракт. Офіційно відомо про 1 загиблого, але кількість жертв може бути значно більшою.

Про всі останні новини довкола нападу в центрі Відня розповідає 24 канал.

Деталі теракту

За даними медиків, до місцевих лікарень госпіталізували 15 поранених, 7 з них – у важкому стані. Про це повідомило австрійське видання Kurier.

МВС Австрії заявили, що теракт у Відні наразі триває. Водночас правоохоронці продовжують спецоперацію. Жителів міста просять не виходити на вулицю.

Станом на 23:30 поліція Відня оприлюднила такі дані:

  • Усього було щонайменше 6 локацій теракту. Діяли декілька нападників, щонайменше 6;
  • Перші постріли пролунали близько 21:00 (за київським часом), атакували синагогу;
  • Поліція ліквідувала 1 стрілка.

Трагедія сталася поблизу площі Шведенплац. На місці події працюють поліцейські. Відразу 6 вулиць у центрі Відня заблоковані. Зловмисників розшукують у районі набережної Дунаю.

Налякані очевидці чекають, доки їм дозволять піти. Наразі поліція стримує людей, оскільки є імовірність, що нападники стрілятимуть у натовп.

Постраждалі від теракту у Відні: фото 18+

Теракт у Відні 2 листопада
Постраждалий під час теракту у Відні / Фото з соцмереж

Теракт у Відні 2 листопада
Постраждала під час теракту у Відні / Фото з соцмереж

Камери відеоспостереження також зафіксували момент пострілу у перехожого. Терорист відразу почав тікати. Поліцейські намагалися допомогти пораненому.

Увага! відео містить сцени жорстокості 18+

Один із лідерів єврейської общини у Відні Оскар Дойч повідомив, що у момент нападу синагога була закрита, тому не можна стверджувати, що саме вона була ціллю стрілка.

Коротко про нападників:

  • Відомо про щонайменше 6 нападників. Втім, за даними місцевих ЗМІ, їх могло бути й більше.
  • Поліція заявила, що ліквідувала одного з них. ЗМІ писали, що в нього був пояс з вибухівки, але правоохоронці цю інформацію не підтвердили.
  • Випадковий очевидець зняв на камеру, як силовики затримували 4 імовірних терористів.
  • Навіть після їхнього затримання була інформація, що поліція шукає ще 3 нападників. Тож про конкретну їхню кількість говорити поки що зарано.

Що відомо про ймовірних жертв:

  • Наразі поліція Австрії офіційно підтвердила, що загинула 1 людина, а ще “декілька людей” отримали поранення. Серед них є і працівник поліції.
  • Натомість за інформацією австрійських ЗМІ, могли загинути значно більше людей, серед яких і поранений поліцейський. Водночас у місцевій службі порятунку також підтверджують, що загиблих є декілька.
  • Згодом міністр внутрішніх справ Австрії Карл Нехаммер також підтвердив, що жертв декілька. Втім приблизної кількості він не назвав.

 

Невідомий відкрив стрільбу у центрі Відня: дивіться відео 18+

 

Реакція влади Австрії

Одразу після початку серії нападів у центрі Відня з’явилося багато озброєних працівників поліції. Вони розпочали спецоперацію. Аби поліція могла шукати терористів, об’єкти, які вона до цього охороняла, взяла під свій контроль австрійська армія.

На терористичний акт вже відреагував канцлер Австрії Себастіян Курц. Саме так він сам і назвав серію нападів у Відні.

Австрійський канцлер висловив співчуття постраждалим і родинам жертв нападів. Водночас він подякував працівникам спеціальних служб, які ризикують життями, щоб захистити австрійців.

Реакція Франції

Президент Франції Еммануель Макрон вже висловив співчуття австрійському народові. У твіттері він написав, що після нападів у Франції жертвою терактів стала держава-союзник.

Це наша Європа. Наші вороги повинні знати, з ким мають справу. Ми ні від чого не відмовимося,
– наголосив Макрон.

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*