“Теплі” кредити мають працювати і у 2017-му, – Ігор Гузь (відео)

28.11.2016 / Новини

Важливості втілення в Україні енергоефективності був присвячений спільний брифінг Віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубка та народних депутатів від «Народного Фронту» Ігоря Гузя та Ігоря Лапіна, керівників ОСББ з Волині.

Про це інформують у прес-службі “Народного фронту”.

Також долучилися до обговорення і представники громадськості: Елла Осокіна – ОСББ «Наш дім» (м.Любомль), Руслан Влодарчик – «Містечко» (м.Нововолинськ), Людмила Власюк – об’єднання «Мрія» (м.Володимир-Волинський), Роман Бондарук – керівник ради голів ОСББ м. Луцьк, а також зі Львова та Дніпра.

«Ми, спільно з урядом, коаліцією, опозицією, з головами ОСББ маємо знайти механізм і збільшити кошти на фінансування програми «теплих» кредитів, яка показала свою ефективність. Люди задоволені. Ми маємо переконати весь депутатський корпус знайти можливість в бюджеті 2017-го виділити значно більші кошти на цю програму. Адже пропорція суми коштів – понад 50 млрд грн на субсидії, і менше одного мільярда на «теплі» кредити – це неспівмірно», – зауважив Ігор Гузь.

Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко наголосив, що насамперед питання полягає не лише у збільшенні фінансування, а у базових законопроектах, що дозволять не тільки впроваджувати енергоефективність, а й обліковувати і управляти тією енергією, яку можна заощаджувати: «Це – закон про енергоефективність будівель, закон про комерційний облік, закон про житлово-комунальні послуги. Закон про фонд енергоефективності і продовження програми теплих кредитів потрібно приймати у другому читанні».

У свою чергу, Ігор Лапін висловив обурення з приводу того, що парламент «провалив» законопроект про енергоефективність. 235-ма голосами депутатів законопроект повернули на доопрацювання у профільний комітет.

Народний депутат Ігор Гузь переконаний, що продовження програми субсидій для українців обов’язково повинно супроводжуватися розширенням програми «теплих кредитів», яку започаткував ще попередній уряд. «Народний фронт» наполягатиме на форсованій боротьбі за енергоефективність ЖКГ, на подальшому зміцненні енергетичної незалежності України.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*