Ситуація з волинськими шахтами – це системне знищення вугільної галузі, – Ігор Гузь (ВІДЕО)

03.07.2018 / Новини

Народний депутат Ігор Гузь переконаний, що ситуація із шахтарськими проблемами – є методом знищення вугільної галузі у Волинській області.

Про це він у телефонному коментарі повідомив в прямому ефірі “Українського радіо Луцьк”, – інформує прес-служба народного обранця.

До слова, вже другий день поспіль понад 40 гірників не виїжджають на поверхню з шахти №10 “Нововолинська” на знак протесту. Людям боргують зарплату з квітня поточного року, а коштів на подальше будівництво шахти – не вистачає.

“Це – не перша така акція гірників, коли вони не виходять з шахти. Ці заборгованості – все не вперше. Зараз – “десятка”, перед цим дев’ята шахта, Бужанка – інші мали такі ж проблеми. На жаль, десятки моїх виступів і спільних брифінгів, зареєстрована постанова за зняття з посади пана Насалика (Ігор Насалик – міністр енергетики та вугільної промисловості України – ред), і все немає результату”, – зазначив він.

“Профільний міністр – за 2,5 роки на посаді, і ні разу не прибув на Волинь, він не вникає у вирішення проблем. А їх є дві: добудова десятої шахти і можливість залишитися «на плаву» діючим копальням, аби потім їх можна було перевести на добудовану десяту шахту”, – висловив своє обурення парламентар.

“Два дні гірники шахти №10 “Нововолинська” перебувають під землею, вимагаючи виплати заробітної плати за останні три місяці. ЦЕ – вже не перша така ситуація. Не так давно з подібним стикалися працівники шахт №9 та “Бужанська”. Це – “системна” політика горе-міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика у напрямку знищення вугільної промисловості на Волині. Постійні борги, присутність «смотрящих», відсутність коштів на переоснащення шахт, і головне – відсутність чіткої позиції щодо добудови єдиної шахти в країні, яка будується – шахти №10 “Нововолинська”. Якщо у четвер, під час шахтарських акцій протесту, не буде досягнено потрібного результату, залишатиметься один єдиний вихід – готувати “мирний похід” шахтарів до Києва. Я готовий підтримати такі дії!”, – резюмував парламентар.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*