Свято-Петропавлівська церква у Світязі потрапила до рейтингу найбагатших на Волині

18.11.2016 / Новини

Петропавліська церква УПЦ у селі Світязь Шацького району має давню історію.

Про це йдеться у рейтингу, яке склало видання Волинь 24.

Дерев’яний храм у Світязі збудували іще в XVI столітті, проте він згорів, і на початку 1840-х почали зводити мурований. Щоправда, як припускають деякі джерела – ближче до озера.

У 2001 році церква «прогриміла» на весь православний світ: тут замироточила Почаївська ікона Божої Матері. Увага до храму зросла, потік паломників збільшився і вже в наступному році тут відкрили чоловічий монастир.

Культове місце з того часу постійно розбудовується. Окрім Петропавлівської церкви на території монастиря зводять іще два храми – на честь ікони «Спорителька хлібів» та Олексія, Чоловіка Божого.

Відтак, святе місце не полишає й увага меценатів та благодійників. Минулого року храм отримав пожертв на більш, як півмільйона: 551 тис грн.

1 Коментар Свято-Петропавлівська церква у Світязі потрапила до рейтингу найбагатших на Волині

  1. Милосердний Господи! Почуй молитву тої людини яка написала цю новину, щоб у найближчому часі прийшов той момент, щоб таку суму яка була вказана у цій статті пожертвували на розбудову обителі. Наскільки мені відомо, що Петропавлівський чоловічий монастир має дуже багато боргів і ледве зводить кінці з кінцями…
    Якби для монастиря пожертвували таку суму грошей то усі будівельні роботи і заплановані в проекті будівлі вже були б завершені.
    Ми вдячні автору за його цікавість та переживання за монастир.
    Дай Боже щоб ваші слова, у найближчому часі, стали реальністю!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*