Світязь цьогоріч має “чорну родзинку”

04.08.2016 / Новини

Літня спека неминуче кличе тисячі людей до води.

А оскільки озера Шацького краю – чи не найбільше прісноводна Мекка України, то щовихідних тут відпочивальників більше, ніж оселедців у бочці.

Основний удар на себе приймає, звичайно, Світязь. І особливо – на околиці однойменного села, яку називають «Куточок рибалки».

Про це пише “Волинська газета”.

Людей і машин тут стільки, що проїхати дорогою навіть для досвідченого водія – велика проблема. Припарковані з обох боків вузького шляху автівки залишають вільними для пересування лише кілька метрів, котрі, в свою чергу, запруджуються туристами, які крокують до барів та стелажів із сувенірною продукцією, а також колонами автотранспорту в обидва боки.
Сьогоднішній Світязь тут показує, що все в цьому світі змінюється, тільки от «совєцьке» ставлення до облаштування рекреаційної території та догляду за неї – стабільне.

На весь гігантський пляж тут лише 2 кабінки для перевдягання. Але й ними скористатися майже неможливо: всередині це вже давно і безнадійно нужники з залишками екскрементів та використаних предметів особистої гігієни.

Як і раніше, за надані товари чи послуги тут ніхто не видає ніяких чеків. Але до звичних жіночок із біляшами та пончиками цьогоріч додалася «чорна родзинка». Представники Африки прибули на Світязь не стільки для того, щоб ще дужче засмагнути під лагідним волинським сонцем, але й щоб підзаробити. І доки жінки, народжені на «чорному континенті», заплітають волосся, чоловіки в національних костюмах та з африканськими музінструментами фотографуються з усіма охочими, як здатні… заплатити 30 грн за екзотичний кадр…

Сергій ШРАМЧУК

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*