Світязь: пляжну зону планують облаштувати за гроші європроекту

27.04.2017 / Новини

У березні цього року стало відомо, що три проекти Шацького національного природного парку пройшли перший етап конкурсного відбору в рамках проектів Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Про це пише видання “Район.Шацьк”.

Одним з проектів, який пройшов перший відбір та в якому партнером Шацького НПП є Староство Влодавського повіту (Польща), є проект під назвою «Добре розвинена, безпечна і доступна туристична інфраструктура в якості інструменту збереження природної спадщини Транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся». Бюджет проекту для Шацької сторони – 161166 євро та передбачає облаштування пляжу в с.Світязь.

А вже 25 квітня в Шацькому національному природному парку відбулась робоча зустріч, на якій було обговорено проектно-кошторисну документацію для виготовлення детального плану території на землях постійного користування Шацького парку в межах берегової лінії озера Світязь (від бази фізико-механічного інституту ім.Г.В.Карпенка до метеостанції) на території Світязької сільської ради.

Участь у обговоренні взяли працівники національного парку, проектанти, начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ Шацької райдержадміністрації Ольга Романська, та директор парку Володимир Захарко.

Зокрема, як розповідає Ольга Романська, якщо проект пройде другий етап відбору, то на визначеній пляжній зоні (від фізико-механічного інституту до метеостанції) планується за кошти європроекту здійснити комплексний благоустрій. Умовно територію буде розподілено на три зони: акваторію, пляжну та припляжну зони. У кожній з них буде визначено розташування певних об’єктів.

Так, будуть визначені місця, де будуть розташовані атракціони, рятувальні пости, стоянки для яхт та інших плавзасобів, пірси. Будуть проектом передбачені встановлення громадських вбиралень, будівництво велодоріжок, пішохідних зон, розташування дитячих та спортивних майданчиків та місць для торгівлі та інших речей, які необхідні для функціонування пляжу. А основне – вирішиться проблема із автотранспортом, для якого буде передбачено автостоянку.

Розробка проекту детального планування – це лише перша стадія. На основі цього буде розроблятися проек облаштування території, аби Шацький НПП в разі відбору проекту в другому етапі мав із чим працювати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*