Світові ціни на нафту різко знизилися

21.11.2019 / Новини

Світові ціни на нафту еталонних марок істотно знизилися на побоюваннях за попит на сировину. Про це свідчать дані торгів ввечері у вівторок, 19 листопада.

Так,  станом на 22:00 за Києвом січневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures впали на $ 1,60 (2,56%) – до $ 60,84 за барель, – пише Корреспондент.

Вартість ф’ючерсу на WTI на січень в електронній сесії на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на $ 1,81 (3,17%) – до $ 55,33 за барель.

Отож, спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає $ 5,51 на користь Brent.

Тиск на котирування “чорного золота” виявляє зростання побоювання за попит на сировину. У ніч на середу Американський інститут нафти (API) опублікує щотижневу статистику щодо комерційних запасів нафти в країні. Пізніше офіційні дані надасть міненерго США. Аналітики ринку очікують, що за минулий тиждень запаси нафти збільшилися на 1,1 млн барелів, до 450,1 млн.

Побоювання на попит також підтримуються повідомленнями про те, що в жовтні обсяг видобутку нафти в Норвегії зріс вище прогнозів – на 4,5%.

Раніше повідомлялося, що найбільшу нафтогазову компанію в світі Saudi Aramco оцінили майже в 2 трлн доларів. В ході IPO (первинного публічного розміщення) Saudi Aramco розмістить 1,5% акцій (майже три мільйони) на біржі Tadawul. Діапазон цін складе 30-32 саудівських ріали за акцію (8-8,5 долара).

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*