Сутички, поліція, швидка, голова ОДА: у Луцьку вночі примусово почали демонтувати Центральний ринок

05.02.2020 / Відео, Новини

У Луцьку сьогодні, 4 лютого, близько 22:30, на Центральному ринку розпочали примусовий демонтаж важкою технікою контейнерів.

Про це повідомляє кореспондент Інформаційного агентства “Конкурент” з місця події.

На ринку відбувається примусовий демонтаж, люди намагаються перешкоджати, демонтують контейнери прямо з майном. Також видно побиті машини, час від часу відбуваються сутички.

На місці події працює швидка допомога, працівники поліції та рятувальники.

Деталі — згодом.

На Центральний ринок, де почали проводити примусовий демонтаж незаконно встановлених контейнерів, прибув голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Про це інформує кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини з місця події.

Голова ОДА заявив, що про демонтаж незаконних контейнерів йому нічого не було відомо, він нещодавно прибув з Києва.

Разом з Погуляйком на ринку перебувають очільник ГУНП Волині Петро Шпига та начальник Луцького міського відділку Олег Кічук.

Погуляйко сказав, що пояснення щодо цієї ситуації він вимагатиме в очільника ГУНП Петра Шпиги. З натовпу люди кричать, аби Шпигу відправити у відставку.

Коридором люди ведуть Погуляйка до місця, де понищили контейнери, аби він все побачив на власні очі. Натовп кричить йому «Ганьба!»

Підприємці Центрального ринку, які протестують проти демонтажу їхніх контейнерів, заблокували рух вулицею Глушець.

Нагадаємо, у понеділок, 3 лютого, частину Старого ринку у Луцьку мали демонтувати. Проте цьому завадили підприємці, які чергували на території всю ніч Уздовж торгових точок люди поставили автомобілі. Кажуть, з рішенням Луцькради не згідні і захищатимуть своє майно.

Нагадаємо: комунальному підприємству “Луцькі ринки” припинили право користування земельною ділянкою, на якій розміщено Центральний ринок. Територію ринку планують звільнити від металевих конструкцій до 3-го лютого, щоб потім провести реконструкцію площі перед замком Любарта.Якщо ж підприємці самостійно цього не зроблять, за демонтаж візьмуться муніципали.

До слова, вже затвердили склад робочої групи з перенесення ринку “Центральний”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*