Супрун застерегла про небезпеку контактних зоопарків

17.04.2019 / Новини

Відвідувачі контактних зоопарків ризикують захворіти на небезпечні хвороби.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Супрун розповіла про кілька причин, чому не варто відвідувати такі зоопарки та чому їх слід заборонити.

▪ Умови утримання тварин

У більшості контактних зоопарків звірі на все життя позбавляються вигулу, простору для прогулянок і умов для нормального розмноження. В таких зоопарках тварини мають недостатньо простору. Звірі часто страждають від нестачі свіжого повітря, світла, від надмірної ваги та недостатньої кількості руху. Через це вони гинуть набагато раніше, ніж якби залишилися жити в природному середовищі.

▪ Тварини можуть мати психічні розлади

Від постійного контакту з людьми, обмеженого простору, важких умов для нормального життя та розмноження і порушення життєвого ритму, у тварин часто з’являється стереотипна поведінка. Вони постійно ходять, похитують головою, розгойдуються з боку в бік, б’ючись в стінки вольєру, сидять нерухомо на одному місці або ж навіть кусають самі себе — це все ознаки стресу, депресії, нудьги та психозу.

▪ Небезпека для дитини

Найпоширенішою травмою в контактних зоопарках є укуси і подряпини від тварин. Не рідкісні випадки, коли відвідування зоопарку закінчується в травмпункті.

▪ Негативний вплив на дитину

Контактні зоопарки формують у дитини спотворене уявлення про те, що тварина є не більше ніж іграшкою в руках людини. Тварина не має можливості сховатися, протидіяти чи уникнути контакту.

▪ Розповсюдження захворювань

Треба пам’ятати, що дикі тварини є носіями великої кількості захворювань. Серед них кампілобактеріоз, сальмонельоз, лістеріоз, бруцельоз та багато інших. В найбільших світових контактних зоопарках поширені антибіотикорезистентні бактерії, тобто ті, які не лікують антибіотики.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*