Супрун спростувала шкоду популярної звички

07.12.2018 / Новини

Іноді людині роблять зауваження, мовляв, сидіти “нога на ногу” шкідливо для здоров’я. В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун розповіла, чи насправді ця звичка така шкідлива.

Про це вона пише на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Існують певні дослідження, які вказують, що звичка закидати ногу на ногу може викликати незначне підвищення тиску. А після того, як ви поставите ноги у звичне положення, тиск повернеться до попереднього стану.

Супрун спростувала інформацію про те, що звичка сидіти “нога на ногу” призводить до варикозу вен. За її словами, якщо говорити про цю хворобу, то тривале сидіння чи стояння в одній позі загалом, а не лише зі схрещеними ногами підвищує ризик захворіти. Та звичка сидіти не є однією з причин розвитку варикозу.

Тривале сидіння з перехрещеними ногами може також негативно впливати на поставу. В одному з досліджень визначено, що сидіння в такій позиції більш ніж 3 години на добу може спричинити надмірний нахил корпусу вперед та округлення плечей.

Через це м‘язи компенсують недоліки постави, внаслідок чого може виникнути дискомфорт, напруження та біль в спині чи суглобах.

Схрещування ніг не спричинить шкоди організму.

Однак, якщо ви любите довго сидіти та ведете малорухливий спосіб життя, то наслідки людина може відчути.

Супрун радить вставати кожні півгодини, принаймні на 5 хвилин, якщо людина довго сидить.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*