Судитимуть поляка, з вини якого в ДТП загинули та травмувалися кілька жителів Шацького району

15.04.2020 / Новини

Громадянина Польщі судитимуть за смертельну ДТП поблизу села Годовичі в Турійському районі, в якій загинули двоє жителів Шацького району та травмувалися ще декілька людей.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури області.

Нагадаємо, що 24 вересня 2019 року на автодорозі сполученням «Київ-Ковель-Ягодин» поблизу села Годовичі Турійського району сталася дорожньо-транспортна пригода за участю мікроавтобуса «Mercedes-Benz Sprinter», вантажівки «DAF XF» та легкового автомобіля «Volvo».

Вантажівка під керуванням 51-річного громадянина Республіки Польщі, рухаючись в напрямку Ковеля, на швидкості зіткнулася із попутним мікроавтобусом «Mercedes-Benz Sprinter», за кермом якого перебував 35-річний житель Луцька. Перед тим мікроавтобус зіткнувся із попутним легковиком «Volvo» під керуванням 52-річного іноземця, який призупинився через погану видимість на дорозі.

У ДТП загинули двоє та отримали тілесні ушкодження троє пасажирів мікроавтобуса. Загинули 39-річний житель селища Шацьк та 58-річний житель села Прип’ять Шацького району. Тілесні ушкодження отримало п’ятеро пасажирів цього ж транспортного засобу – 42, 31, 33 річні, 31-річний житель райцентру Шацьк та 37-річний житель райцентру Стара Вижівка. Травмувалася також одна іноземка – 47-річна пасажирка автомобіля «Volvo». П’ятьох осіб із постраждалих у ДТП госпіталізували.

Водія вантажівки «DAF XF» обвинувачують у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження та загибель кількох осіб (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 286 КК України).

Покаранням за такий злочин, відповідно до санкції ч.3 ст. 286 КК України, є позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*