Судитимуть осіб, які біля Олеська та Світязя ловили рибу забороненими знаряддями

05.08.2019 / Новини

У період з 1 по 31 липня 2019 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 30 рибоохоронних рейдів, в результаті яких викрили 77 порушень природоохоронного законодавства, з яких 33 грубих.

За місяць рибному господарству Волині завдали збитків на 43 тисячі гривень — повідомляє прес-служба Волинського рибоохоронного патруля.

«За даний період на порушників накладено 9 741 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 43 002 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили 58 кг водних біоресурсів, з яких 32 кг – на ринках.

Також затримано 55 одиниць заборонених знарядь лову та ще 40 одиниць – за актами безхазяйного майна», – розповів заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

Окрім цього, 48 справ передали до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Так, 5 липня поблизу села Світязь Шацького району зафіксували двох порушників, які ловили рибу забороненими знаряддями лову – трьома риболовецькими сітками. Збитки, завдані рибним запасам України, склали 987 грн.

12 липня викрили двох громадян, які ловили рибу «кловнею» на річці Неретва, поблизу села Олеськ. Порушники незаконно виловили 3 кілограми риби, завдавши збитків на 3 672 гривні.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучили. Матеріали справ направили до районних судів для притягнення громадян до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського та спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*