Судили депутатів однієї з сільрад Любомльщини: невчасно подали декларації

02.05.2020 / Новини

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлені Управлінням стратегічних розслідувань у Волинській області протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності депутатів Хворостівської сільради, які невчасно подали декларації.

Про це йдеться у постановах суду, – передає Район Любомль.

Четверо обранців, виконуючи з 5 листопада 2015 року повноваження депутатів Хворостівської сільської ради Любомльського району сьомого скликання, в порушення ч.1 ст.45 Закону України «Про запобігання корупції» без поважних причин несвоєчасно подали в установленому Законом порядку декларації особи, уповноваженої на виконання функцій місцевого самоврядування, за 2017 рік.

Трьох депутатів суд визнав винними у вчиненні правопорушень, передбачених ч.1 ст.1726 КУпАП, і на підставі ч.2 ст.36 КУпАП наклав на кожного з них стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень. Також вони сплатять по 420 гривень судового збору.

Ще одну депутатку від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч.1 ст.1726 КУпАП суд звільнив на підставі ст.22 КУпАП за малозначністю.​​​​​ Причинами несвоєчасного подання декларації депутатка пояснила зайнятість на роботі, невміння працювати з комп`ютером, перебування її сина на стаціонарному та амбулаторному лікуванні, потребу у постійному сторонньому догляді за ним. Такі обставини, хоча й не є непереборними, однак достатньо пояснюють несвоєчасність подання декларації.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*