Суд заборонив навчатися учням у сільській школі на Любомльщині: батьки б’ють на сполох

06.08.2020 / Відео, Новини

У Хворостівському навчально-виховному комплексі, що на Любомльщині, суд заборонив проводити навчання, доки не будуть усунені порушення вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

З цього приводу у приміщенні райради 5-го серпня зібралися батьки школярів цього освітнього закладу. Вони, зокрема, намагалися розібратися, чому така ситуація виникла й як її вирішити. Адже до “11-річної” школи та дитсадка ходить чимало дітей не лише із Хворостова, але й з навколишніх сіл.

До людей обговорити це питання з’явились посадовці районної ради та райдержадміністрації, представники відділу освіти та народного депутата Ігоря Гузя.

Як з’ясувалось на зборах, ще кілька місяців тому під час перевірки рятувальники виявили в закладі низку порушень щодо пожежної й техногенної безпеки. Це, зокрема, відсутність діючої  протипожежної сигналізації та наявність в приміщенні пожежонебезпечних дерев’яних панелей.

Директор школи написала з цього приводу відповідні листи начальнику районного відділу освіти, головам райради та райдержадміністрації.  Але відповіді не отримала. Окрім того, звернулася вона  й з проханням виділити кошти на встановлення конструкцій від  прямого попадання  блискавки в будівлю школи та на вогнезахисні засоби для обробки дерев’яних елементів горищних покриттів.

На якому етапі справа “заморозилась” — не зрозуміло. Адже посадовці під час обговорення намагались перекласти відповідальність один на одного: одні стверджували, що подавали необхідні документи до наступних інстанцій, інші ж запевняли, що не отримували їх.

Таким чином, Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернулось у суд з позовом до Хворостівського навчально-виховного коплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад” про застосування заходів реагування у вигляді припинення експлуатації будівлі НВК. Суд задовільнив позов повністю.

Батьки школярів, коли дізналися, що їхні діти не матимуть куди йти навчатися з 1-го вересня, одразу вирушили в райцентр з’ясовувати  cитуацію й зрушити справу з місця.

У процесі дискусії сторони дійшли висновку, що питання все ж можна встигнути врегулювати до початку навчального року. На всіх етапах намагатимуться підготували відповідні документи й кошторис до найближчого засідання сесії райради, на якій винесуть це питання на розгляд депутатів.

Повідомлення й звернення директорки школи О.В. Янюк до всіх можливих інстанцій:

Відео й фотоматеріали надані редактором газети “Наше життя” Сергієм Боярчуком.

1 Коментар Суд заборонив навчатися учням у сільській школі на Любомльщині: батьки б’ють на сполох

  1. Це неправильно.я обурена рішенням суду.була випускницею цієї школи.ці проблеми виникли не за рік і недва.байдужість владних органів довела її до такого стану.це вкотре доводить що чиновникам наплювати на майбутнє України.(наших дітей).діти мають отримувати освіту і Хворостівська школа гідна того щоб функціонувати і надалі.посадовцям ганьба!!батькам повага!!молодці що неопускаєте плечі!!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*