Суд поновив Насірова на посаді голови Державної податкової служби

25.02.2020 / Новини

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив поновлення Романа Насірова на посаді голови Державної податкової служби.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з постановою суду від 17 лютого, суд залишив без задоволення апеляційну скаргу Кабінету міністрів України, ДФС і екснародного депутата Андрія Журжія на рішення Окружного адмінсуду Києва від 11 грудня 2018 року, яким було скасовано урядове розпорядження про звільнення Насірова з посади голови ДФС.

Постанова суду набуває законної сили з дати його прийняття і може бути оскаржене шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом 30 днів з дня складання повного судового рішення», — сказано в документі.

Кабінет міністрів звільнив відстороненого главу ДФС Романа Насірова з займаної посади 31 січня 2018 року.

Як повідомляє пресслужба ДФС,  Роман Насіров, звільнення якого було визнано незаконним, у суді відмовився від вимоги про поновлення на посаді.

Під час розгляду апеляційних скарг Насіров спочатку відмовився вимагати стягнення матеріальної шкоди, а згодом подав заяву про відмову від позовних вимог в частині поновлення на посаді. Обидві заяви суд задовольнив – 20 грудня 2019-го та 17 лютого 2020 року відповідно.

“Враховуючи подані Насіровим Р.М. заяви щодо відмови від позовних вимог, судами першої та апеляційної інстанції визнано протиправним та скасовано розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року № 35-р “Про звільнення Насірова Р.М. з посади Голови Державної фіскальної служби України”, – пояснили у відомстві.

Нагадаємо, Насірова відсторонили від посади керівника ДФС ще на початку березня 2017 року, відразу після того, як детективи НАБУ затримали його і обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в 100 млн грн. Пізніше рішенням суду вона була зменшена до 36 млн грн.

На початку листопада 2018 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура затвердила і вручила Роману Насірову та направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою у скоєнні злочину.

Детективи НАБУ затримали Насірова ввечері 2 березня 2017 року. Він підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживанняслужбовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Зокрема, Насірова підозрюють у завданні збитків державі в розмірі 2 млрд грн в межах так званих «газовихсхем» нардепа Олександра Онищенка.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*