Суд оштрафував поляка, який зірвав український прапор в школі і назвав українців убивцями

19.10.2017 / Новини

Мешканця Вроцлава, який минулого року зірвав український прапор у місцевій школі та викрикував, що українці – це вбивці, оштрафували на тисячу злотих (близько 7 тис. грн).

Про це у четвер, 19 жовтня, пише Gazeta Wroclawska.

24 листопада 2016 року Кшиштоф Мадей прийшов у початкову школу №113 на вул. Земській у Вроцлаві. Цього дня у школі був український день у рамках проекту «Толерантний європеєць». У школі вчаться діти різних національностей і заклад часто влаштовує національні свята для школярів. Того дня на стіні школи висіла газета з українськими барвами, у вікнах – національні прапори України.

Обвинувачення заявило, що Кшиштоф Мадей зірвав газету, кинув їх на стіл бібліотекарці та почав кричати, що українці є вбивцями. «А якби у той момент там були українські діти», – запитала суддя Кшиштофа Мадея, обґрунтовуючи вирок. Його адвокат заявив, що Мадей мав на увазі не всіх українців, а лише членів ОУН-УПА. Хоча в школі не було жодних символів згаданих організацій.

Після оголошення вироку Кшиштоф Мадей заявив журналістам, що розмовляти з дирекцією школи немає сенсу, оскільки вони не знають історії. Він також додав, що під час розслідування цією справи говорив слідчим, що «українські націоналісті під час Волинської різні вбивали дітей і вчителів». На його думку, «те, що було в школі – це пропагування антисемітизму і расизму по-українськи». Мадей також заявив, що повторив би свій вчинок ще раз.

Газета зазначає, що вирок поки не набрав законної сили. Мадей пообіцяв оскаржити вирок в окружному суді. Проте він не визнає вини у підбурювання до національної ворожнечі.

Джерело: zaxid.net

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*