Створили найбезпечніше біодобриво нового покоління

19.08.2019 / Новини

Винахід вже назвали найбезпечнішим для рослин, довкілля та людини. Нітрати більше не страшні – дослідники із Університету Альмерії (Іспанія) тестують біодобриво нового покоління. 

Методика полягає у тому, що на ґрунт у теплицях, де ростуть помідори, наносять залишки помідорів із попереднього врожаю, які тут виросли. При цьому добриво вже вважається таким, що пройшло термообробку, бо висохло під дією сонця — повідомляє interempresas.net.

Цей процес, відомий як біосоляризація, разом з природним підживлювальним дією, що відбувається при розкладанні рослинних залишків, покращує характеристики ґрунту і звільняє його від патогенів та шкідників. Як результат, томати дають такий же чудовий урожай, як і ті, для яких використовували промислові добрива.

Однак добриво з помідорів – надзвичайно дружнє до навколишнього середовища, а також до людини, яка споживатиме нові плоди.

Науковці запевняють, що за певних умов, використовуючи цей метод, від хімічних добрив можна повністю відмовитися. У майбутніх дослідженнях вчені оцінять, наскільки нові добрива є економічно вигідними та виправданими.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*