Студенти Шацького лісового коледжу знають, як не стати жертвою булінгу (ФОТО)

08.12.2018 / Новини

У рамках Всеукраїнської загальнонаціональної акції “16 днів проти насильства” було проведено тренінг для студентської молоді Шацького лісового коледжу “Я проти насильства”.

Захід відбувся спільно із фахівцями відділу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Територіального центру соціального обслуговування Оксаною Левак і Марією Сидорук та спеціалістом Гуманітарного відділу Шацької селищної ради Ларисою Демаковою, – інформує прес-служба установи у Facebook.

Учасники заходу обговорили проблему агресивних проявів у міжособистісних стосунках молоді, а також про поширення такого явища, як булінг, який останніми роками активно поширюється в освітній практиці.

За допомогою різних вправ фахівці відділу соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, Територіального центру соціального обслуговування надавали рекомендації, як ідентифікувати види насильства, протидіяти фізичному і психологічному приниженню, різного роду знущанням, бойкотам та ігноруванням, систематичним кепкуванням з будь-яких приводів саме серед молоді. Студенти отримали корисні правила-поради для профілактики і подолання кібер-булінгу.

Шляхом вирішення життєвих ситуацій студенти формували навички відповідальної та безпечної поведінки.

До уваги студентської молоді спеціаліст Шацької селищної ради презентувала створення Молодіжної ради на території ОТГ, завданням якої є залучення молоді до життя громади,зокрема до написання проектів, до ініціювання та проведення цікавих заходів різного спрямування, до впровадження змін у молодіжній політиці та корисної волонтерської діяльності.

Саме такі можливості для молоді нашого району сприятимуть формуванню у молодих людей активної життєвої позиції , реалізації та досягненню їх професійних цілей.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*