Студенти Шацького коледжу дізналися таємницю створення оберегів (фото)

13.12.2016 / Новини

Нещодавно таємниці створення оберегу для свого дому та рідних людей дізналися студенти 25 групи Шацького лісового коледжу імені Валентина Сулька.

Про це інформує сайт навчального закладу.

Майстер-клас провели у рамках виховної години  на тему «Символи та обереги України».

Майстер-клас з виготовлення мішечка-оберегу тренер з національно-патріотичного виховання, керівник гуртка декоративно-вжиткового мистецтва Центру творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня Київської області Ганна Воронкова.

Вона розповіла, що існують певні правила створення оберегів, але в основі всіх секретів лежить любов.

“Якщо ставитися до всього, до чого торкаєшся, з любов’ю, то з часом не буде від чого оберігатись. Від наших усмішок і тепла сердець життя наших близьких стає чистішим і світлішим, житло затишнішим, відроджується нерозривний  зв’язок минулого з теперішнім, а потім – і з майбутнім”, – впевнена майстриня.

Для виготовлення оберегів використовуються тільки природні, натуральні матеріали. Вони, перш за все, безпечні для людини. Більшість із них є не просто джерелом позитивних емоцій, а й здоров’я.

Впродовж виховної години студенти, а також викладачі, які завітали на цей захід, із захопленням творили.

Кожен із них, керуючись власними бажаннями та підказками тренера, наповнювали та прикрашали свій оберіг, вибираючи плоди, насіння, стрічки, сухоцвіти.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*