Студентів закладів профтехосвіти забезпечать безплатними гуртожитками

06.05.2018 / Новини

Міністерство освіти України зобов’яже керівництво професійних і професійно-технічних вузів надавати безплатне проживання в гуртожитках під час вступу і у період навчання для певних категорій учнів.

Про це повідомила прес-служба МОН України.

“Проект передбачає безоплатне надання місць в гуртожитках іногороднім студентам, дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, не тільки на період навчання, але і під час вступу”, – йдеться в повідомленні МОН.

У документі зазначається певна процедура поселення до гуртожитку і виселення з нього, а також правила проживання. Крім того, за наявності вільних місць керівництво професійної (професійно-технічної) установи за погодженням з профспілкою може на договірній основі поселити до гуртожитку працівників навчального закладу, які не мають іншого житла. У договорі визначатиметься оплата за надання житлової площі та житлово-комунальних послуг.

Також менш, ніж на один рік на вільні місця в гуртожитку на платних умовах за договором можуть бути розміщені інші особи.

Відзначається, що документ встановлює мінімальну норму житлової площі на одну людину не менше 6 кв. м.

“Керівництво навчального закладу і працівники гуртожитку повинні забезпечити в гуртожитку необхідні умови для проживання, самостійної роботи, відпочинку, побуту, фізичної культури, виховної роботи, в тому числі розумне пристосування для проживання осіб з інвалідністю”, – підкреслили в міністерстві.

Разом з тим, особи, що проживають в гуртожитку, мають право брати участь у вирішенні питань, пов’язаних з поліпшенням житлово-побутових умов, вимагати своєчасного ремонту або заміни обладнання, що стало непридатним для використання.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*