«Сторінку зламали»: володимир-волинський священник стверджує, що не вітав Путіна

07.08.2020 / Новини

Скандал у Володимир-Волинській єпархії УПЦ (МП) вийшов на новий рівень.

Священника Олексія Шарана, який “помилково” привітав із днем ангела російського президента Володимира Путінавнесли до переліку “ворогів” на сайті “Миротворець”. Це так званий центр досліджень ознак злочинів проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Напередодні ЗМІ повідомляли про те, що на двері храму, настоятелем якого є Шаран, розгнівані селяни повісили замок.

Журналісти ІА “Конкурент” звернулися за коментарем до отця Олексія Шарана, аби дізнатися, як його коментар опинився під дописом-привітанням президента країни-агресора.

— Ви потрапили на сайт “Миротворець”. Ви знаєте?

 У засобах масової інформації бачив

— Як це взагалі сталося? 

— Як сталося? Сталося так, як я починав писати у своєму спростуванні. Дійсно, я вітав всіх іменинників Володимирів із Днем ангела – день пам’яті святого Великого рівноапостольного князя Володимира. Вітав друзів – тих, хто носить його ім’я. Потім, звідки не взялося, за декілька днів появилася стаття, що нібито я вітав Путіна. Хоча я ніколи не вітав Путіна ніякого.

— Це було в коментарях до допису. Там було Ваше привітання. 

— Я кажу, що я Путіна не вітав. Хто це зробив? Чи зламав сторінку мою – я не знаю. Тільки можу догадуватись. Я сидів, аналізував, згадував, як це було. Де я вітав – це було конкретно з моєї сторінки. Я, такий-то, вітаю такого-то. Там персональні лиця були – знайомі, друзі, куми – то я їх вітав персонально. Потім загальні вітання були для всіх Володимирів.

Як воно з’явилося там під чиїмсь дописом – я не знаю. Складається враження, що хтось зламав сторінку, і хтось старався написати, щоб мене скомпрометувати.

— А як Ви взагалі ставитеся до Путіна?

— А як я маю до нього ставитися? Він зовсім не наш президент. Він… скажімо… Ті всі заходи, які проходять на сході нашої країни – зрозуміло, що все це не одобрюється. Але це таке питання… Що я маю відповісти?

— Ви негативно до нього ставитеся? Чи нейтрально? Чи позитивно?

— Ну, як я можу позитивно до нього ставитися? Звісно, що ні.

— Цей скандал, який виник. Він зашкодив вашій роботі?

— Я думаю, ви і самі все бачите, тому не буду нічого казати. Нічого доброго, звісно, це не дало. Ніхто не спитався, ніхто не роз’яснив. Тільки почалася інформаційна атака. Таке враження, що хтось навмисно підготовлював інформацію. Сторінка була зламана і повідомлення написано. І почалося… Не могло ж бути за ті пару годин стільки всякого бруду, що там є, вилито зненацька.

— Як Ви думаєте, хто це міг підготувати? 

— Не знаю. Але я думаю, той, від кого це пішло. Біянов, чи як його. Той, хто перший написав (Олексій Біянов, редактор Володимир-волинської газети “Місто вечірнє” – ред..). Питання, як він там був, що він там знав, що там могло бути… Питання, чи то не він був тим самим хакером, який міг щось зробити, зламати і написати. Це по-перше.

По-друге, церкву забрати хотіли. Тому що я відстоював нашу православну церкву у нашому районі. І третя причина, звісно, вибори.

— Який це може мати стосунок до виборів?

— Ну, ті, хто мав до мене якесь відношення, спілкування, або навіть випадково попадали на фото – їх вже “приліпили”, ніби вони теж у цьому задіяні. Хоча, вони ніякого відношення до цього не мають.

— Ще хочу спитати про сайт “Миротворець”. 

— Я бачу, що там блаженніший настоятель нашої церкви є, там спортсмени Усик і Ломаченко, які захищають інтереси нашої держави і нашого народу. Служать нашому народу точно так само, як і я. Я і вчився, і служив скільки років… І вони пишуть, що десь там підриваємо суверенітет. Що я підриваю?

— Як ви ставитеся до конфлікту на сході України? 

Негативно.

До слова, раніше священник на своїй особистій фейсбук-сторінці публікував текст спростування, у якому ішлося про його особисту помилку та невміння користуватися соцмережами.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*