Сторінками історії: яким було медучилище у Любомлі (ФОТО)

31.07.2018 / Новини

Цьогоріч могло б виповнитися 55 років з часу відкриття Любомльського медичного училища.

Про це на Facebook-сторінці Любомльського краєзнавчого музею пише Юрій Фініковський.

Розширення мережі лікувальних установ в Любомльському районі на початку 60-х рр. ХХ ст. спричинило дефіцит медичних кадрів середньої кваліфікації.

Вихід із ситуації був запропонований тодішнім головним лікарем санепідемстанції Михайлом Чепком Так, уже 1-го вересня 1963 року розпочало свою роботу Любомльське медичне училище. На перший рік навчання в заклад було зараховано 136 студентів.

Спочатку окремого приміщення медичне училище не мало. Заняття проводились в другу зміну в школі №2 (нині – палац Браницьких) м. Любомль.

Першим директором училища призначено Михайла Чепка.

В 1964 році училище отримало окреме приміщення по вулиці Леніна (нині – Незалежності). Тоді ж було прийнято на навчання 180 випускників шкіл області. В наступному році навчальний заклад перейшов у новий корпус.

До навчального процесу запрошувалися викладачі з м. Ковель, Луцьк.

На початку 70-х рр. ХХ ст. в медучилищі була своя бібліотека, лабораторія, 5 спеціалізованих кабінетів, анатомічний музей.

Протягом 1963-1973 рр. медичне училище підготувало 2800 спеціалістів.

У 1973 році директором закладу був призначений Петро Кушнірук.

З огляду на функціонування в області 7 медучилищ, велику кількість спеціалістів-випускників, нестачу робочих місць, було прийнято рішення про закриття частини медичних училищ на Волині.

Так, уже в 1975 році Любомльське медичне училище припинило своє функціонування, а студенти були переведені для завершення навчання в Ківерцівське медичне училище.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*