Стало відомо, які країни можуть вступити в ЄС до 2025 року

21.01.2018 / Новини

До 2025 року новими членами Європейського Союзу можуть стати Сербія і Чорногорія. В цілому ЄС хоче приєднати шість балканських країн.

Наступними країнами, які скоріш за все приєднаються до Європейського Союзу до 2025 року, стануть Сербія і Чорногорія.

Про це в інтерв’ю Reuters заявив єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів по розширенню Йоханнес Хан, – інформує радіо Максимум.

За його словами, Європейський Союз докладає дипломатичні зусилля щодо прискорення приєднання шести країн західних Балкан до ЄС.

“Настав час, щоб завершити роботу 1989”, – сказав єврокомісар, маючи на увазі розширення ЄС на схід після падіння Берлінської стіни. “Ми встановили 2025 рік, як орієнтовну дату для Сербії і Чорногорії, що не тільки реалістично, але і дуже амбітно”, – додав Хан.

Повідомляється, що Хан планує відвідати Сербію в лютому після оприлюднення офіційної стратегії Єврокомісії щодо Балкан, а президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер відвідає всі шість країн.

Як зазначається, Албанія, Боснія, Косово, Македонія, Чорногорія і Сербія, які сподіваються вступити до Євросоюзу, в останні роки відчували, що їхні шанси щодо членства зменшуються, оскільки політики блоку, які зіткнулися зі зростанням євроскептицизму, кризою в єврозоні 2009-2013 років , процесом Brexit, здавалося, втратили інтерес до них.

Однак, зростання російського впливу, міграційна криза в регіоні і прагнення ЄС зміцнити європейську інтеграцію після Brexit представляють Балканам нові можливості.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*