Стало відомо, хто представлятиме Україну на Євробаченні

22.02.2020 / Новини

22-го лютого відбувся фінал Нацвідбору на цьогорічне Євробачення, яке пройде у травні в Роттердамі. За результатами голосування глядачів, Україну на пісенному конкурсі представить гурт Go-A.

У фіналі змагалися шестеро учасників: KRUTЬ, Jerry Heil, Go-A, David Axelrod, KHAYAT, TVORCHI. А в журі були Андрій Данилко, Тіна Кароль та Віталій Дроздов, пише Таблоїд. Українська правда.

За результатами голосування, гурт Gо-A набрав найбільше балів глядачів і суддів – загалом 12 балів.

У фіналі нацвідбору також виступили троє представників від України на Євробаченні в різні роки: Джамала – переможниця «Євробачення-2016», яка привезла конкурс у Київ у 2017 році; Андрій Данилко у своєму образі Вєрки Сердючки, який посів друге місце на «Євробаченні-2007»; Тіна Кароль, яка представляла Україну на «Євробачення-2006», де посіла сьоме місце.

«Євробачення-2020» відбудеться 12, 14 та 16 травня 2020 року в Роттердамі, Нідерланди. Представник від України виступатиме у першому півфіналі пісенного конкурсу 12 травня.

Go-A (Гоу_Ей) – український гурт, який поєднує у своїй творчості український автентичний вокал, танцювальні біти, африканські барабани та потужний гітарний драйв.

За період існування колектив встиг взяти участь у багатьох фестивалях: Джаз Коктебель, Країна мрій, Гогольфест, Ведалайф, Kyiv Open Air, Белые ночи vol2 та інші. Також гурт неодноразово виступав за межами України, зокрема у Польщі, Ізраїлі та Білорусі.

У 2016 році GO-A здобули перемогу в конкурсі The Best Track in Ukraine, а пісня Веснянка потрапила в ротацію KissFM. Успіх на радіо приніс колективу номінацію на титул KissFM Відкриття року.

У листопаді 2016 року гурт презентував дебютний альбом #Ідиназвук виданий на лейблі Moon Records.

На початку 2017 року Go-A записали різдвяний сингл в колаборації з українською співачкою Katya Chilly.

У 2019 році пісня Веснянка потрапила у Топ-10 іTunes Dance chart у Словаччині.

– Ми вирішили взяти участь у національному відборі на Євробачення 2020, бо багато наших слухачів не перший рік пишуть, що хочуть, аби саме ми представляли Україну на цьому конкурсі, адже наша творчість має яскравий почерк унікальної автентичної української культури, – зазначають у гурті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*