Стафілококи та кишкова паличка живуть на гаджетах

12.09.2018 / Новини

Лікарі радять мити не лише руки, а й подбати про гігієну своїх пристроїв.

П’ять годин на день сучасна людина в середньому витрачає на мобільний телефон. Перевіряє його приблизно 85 разів на добу. Він настільки увійшов в сучасне життя, що медики рекомендують змінити правила гігієни – мити не тільки руки,  але й щоденно обробляти телефон, йдеться у ТСН.

У 10-річного Андрія Потапенка, сина репера і продюсера Потапа, майже 30 тисяч підписників у фотоблозі. Він вже заробляє в Інстаграмі і критикує дівчачі профілі – каже, фотографії “себе гарної”, де видно хіба півобличчя, нецікаві.

З телефоном школяр розлучається лише на уроках. Якщо вчителі засічуть увімкнений ґаджет – Андрію буде непереливки.

“Якщо мамі щось піде, то все – просто жесть”, – ділиться Потапенко-молодший.

На соцмережі, ігри, різні програми і додатки Андрій витрачає близько 5 годин на день. Скільки годин на день висить на телефоні  Даша –  вона навіть не хоча рахувати, у них надто близькі стосунки.

“Стосунки максимально близькі. Можливо, ближчі, ніж з мамою”, – жартує дівчина.

Даша не приховує: у неї прогресивна гаджентоманія. Разом з телефоном вона їсть і навіть ходить в душ. Даша дотримується особистої гігієни, але до чого тут телефон.

“Телефон я ніколи не мила”, – зізнається гаджетоманка.

Телефон школяра, студентки і людини, що працює, тобто журналіста ТСН, віднесли в лабораторію. Масні, з відбитками брудних пальців, залишками гриму, у всього, що можна назбирати в довколишньому середовищі, таких пацієнтів у лабораторії ще не було.

На кожному телефоні живуть стафілококи різних видів і на одному виявлено ще й кишкову паличку. Ці мікроорганізми живуть на нашій шкірі, брудних руках. З цими результатами йдемо до інфекціоніста.

“Якщо люди, які мають проблеми з імунітету або супутню патологію, які знижують її резистентність, вони можуть викликати захворювання, тому треба мити руки”, – каже лікар.

Якщо перед обідом гарно помити руки, разом з брудом ці мікроорганізми змиваються. Але якщо після миття одразу взяти телефон, то всі мікроорганізми, накопичені на телефоні за день, знов повертаються на руки.

“Телефон – це є переносник”, – підтверджує лікар.

Тому правила гігієни сучасної людини – це не лише миття рук, але й дезінфекція телефона. Хоча не завжди і не всі розчини здатні вбити мікроорганізми, які живуть на наших гаджетах. Тому, наголошують медики, телефон – найгірший компаньйон за обіднім столом.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*