Соцмережа Facebook сприяла російському вторгненню в Україну, – ЗМІ

11.10.2017 / Новини

Соціальна мережа Facebook сприяла російському вторгненню в Україну, заявила колишня заступниця помічника держсекретаря США з стратегічних цифрових технологій Мойра Вейлан.

«Це – 100% правда. Багато з нас в Державному департаменті намагались допомогти колегам в Україні, Грузії та в інших місцях. Facebook просто не був відповідальним», – написала Вейлан у Twitter, коментуючи сюжет американського телеканалу MSNBC.

«Російські оперативники інформаційної війни використовували дивовижно успішну технологію, щоб прибрати українські голоси з Facebook, і позбавити росіян конкуренції в інформаційному просторі під час вторгнення до сусідньої держави», – сказала ведуча MSNBC з посиланням на інформацію видання The Daily Beast.

Суть технології в тому, що росіяни знаходили українських активістів, які захищали позицію України в російсько-українському конфлікті, переходили на дописи цих осіб у Facebook і натискали «поскаржитись на допис». Яким би не був допис чи фото, вони стверджували, що це порнографія, або інша категорія дописів, які Facebook має усувати.

Ведуча прирівняла таку тактику до ситуації, коли один сусід скаржиться в поліцію на іншого просто, щоб завдати йому прикрість у вигляді візиту поліції, хоча той нічого поганого не робив.

Однак, в ситуації з Росією, масштаб був інший. За державної підтримки Росії, такі скарги надсилались сотні разів проти кожного з дописів українських активістів, що призводило до заборони їх доступу до ресурсу, повідомила ведуча.

«Таким чином, Facebook допомагав російському урядові заглушити голоси опозиції до Росії в той час, як Росія проводила вторгнення», — йдеться в сюжеті.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*