Сьогодні Україна стартує на Євро-2016

12.06.2016 / Новини, Спорт

Збірна України дебютує на чемпіонаті Європи у Франції.

“Футбол 24” розповідає про центральний матч 1 туру у групі С.

Німеччина – Україна

12 червня, 22:00. Лілль, «Стад П’єр Моруа».

Головний арбітр: Мартін Аткінсон (Англія)

Все, цей день настав! Україна стартує на головному футбольному святі чотириріччя. Ми вистраждали путівку на Єлисейські поля, пройшовши сито не лише відбіркового циклу, а ще й стикових матчів. Німці потрапили сюди напряму, але також не без проблем. Синдром чемпіонів світу дався взнаки – Бундестім програла одразу два матчі у своїй групі. Непевне становище у команди Йоахіма Льова й зараз. Поразка від Словаччини оголила проблеми наших суперників у захисті і надала, сподіваємося, корисну інформацію для Михайла Фоменка і його тренерського штабу.

У таборі збірної України – приємний мікроклімат і робоча атмосфера. Ми підходимо до дебютного матчу в званні чемпіона Європи за спарингами, що не може не вплинути позитивним чином на впевненість у власних силах. А стартовий відрізок Євро не може не надихати. Очевидні фаворити, як ми побачили на прикладі збірних Франції та Англії, зі скрипом вкочуються у турнір і вже є перша сенсація, створена командою Слуцького. Німеччина також може пійматися на цьому синдромі. Приміром, Віктор Скрипник, який знає німецький футбол зсередини, відзначає, що бундесмайстри додають обертів на вирішальні ігри, коли йде боротьба «на виліт».

Як Україна гратиме проти фаворита – зрозуміло. Від оборони, зайнявши вичікувальну позицію. Таке припущення повністю підтвердив наш голкіпер Андрій П’ятов напередодні матчу. І це може справді принести чималі дивіденди – нам комфортніше грати на швидких контратаках, аніж вести гру і вибудовувати облогу чужих воріт. Непокоїть лише гра самого Андрія, який пропустив у спарингах кілька «воротарських» голів. Однак альтернативи голкіперу «Шахтаря» немає навіть близько. У Бойка – мінімум ігрової практики у цьому сезоні, а в Микити Шевченка – круглий нуль досвіду виступів за Головну команду.

Вистачає головного болю і в Йоахіма Льова. Знаючи, що основна загроза від українців – флангові атаки, він змушений шукати цьому протидію, маючи порівняно слабких крайніх оборонців. Після закінчення Ламом міжнародної кар’єри у Німеччини так і не з’явилася рівноцінна заміна. Центральні оборонці – також не бездоганні. Більше того, Матс Хуммельс, схоже, сьогодні на поле так і не вийде. Недоліками суперника мусимо скористатися по-максимуму.

Статистика

У своїй історії Україна та Німеччина зустрічалися п’ять разів. Ось що з цього вийшло.

30 квітня 1997. Німеччина – Україна – 2:0 (Бірхофф, 62, Баслер, 72). Відбір до ЧС-1998

7 червня 1997. Україна – Німеччина – 0:0. Відбір до ЧС-1998

10 листопада 2001. Україна – Німеччина – 1:1 (Зубов, 18 – Баллак, 31). Стиковий матч до ЧС-2002

14 листопада 2001. Німеччина – Україна – 4:1 (Баллак, 4, 50, Нойвіль, 11, Ремер, 15 – Шевченко, 90). Стиковий матч до ЧС-2002

11 листопада 2011. Україна – Німеччина – 3:3 (Ярмоленко, 28, Коноплянка, 35, Назаренко, 45 – Кроос, 38, Рольфес, 65, Мюллер, 77). Товариський матч

Слова

Михайло Фоменко, головний тренер збірної України: «З остаточним складом ми визначаємося в день гри. Відсотків на 90 ми вже визначилися, але ще є час до завтра. Це завжди складний початок. Може, нам навіть пощастило, що ми граємо з такою командою, як збірна Німеччини, і тут не може бути інших думок щодо гри німецької збірної. Нас чекає складний матч».

Йоахім Льов, головний тренер збірної Німеччини: «Сила збірної України полягає в тому, що футболісти дуже сильні фізично. Хто виведе збірну Німеччини на поле? Капітана я оголошу завтра, на зборах команди перед матчем. Наша команда з нетерпінням чекає першого поєдинку. Яка ситуація із Хуммельсом? Матс готовий на 100 відсотків. Сьогодні він займався в загальній групі разом з командою. Тим не менш, я розраховую на нього з наступного тижня».

Орієнтовні склади

Німеччина: Нойєр, Хьоведес, Мустафі, Боатенг, Хектор , Кроос, Хедіра, Мюллер, Озіл, Дракслер, Гомес

Україна: П’ятов, Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Сидорчук, Гармаш, Ярмоленко, Коноплянка, Зозуля.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*