Сьогодні школярі складатимуть ЗНО з історії України

06.06.2018 / Новини

У середу, 6 червня, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року продовжиться проведенням тестування з історії України. Для участі у тестуванні зареєстровано майже 169 тисяч осіб.

Про це інформує Освіта.ua.

Проведення тесту розпочнеться об 11 годині. Вхід до пунктів тестування триватиме до 10.50.

Для допуску до пункту тестування необхідно мати при собі запрошення-перепустку, оригінал сертифіката учасника ЗНО та оригінал документа, серія та номер якого зазначені в сертифікаті.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з історії України складається із завдань чотирьох форм. Загальна кількість завдань тесту з історії України – 60, на виконання яких учасникам буде відведено 150 хвилин.

Результат виконання завдань №1-30 (“Історія України ХХ – початку ХХІ століття”) за вибором випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з історії України. Результат виконання завдань всього тесту буде використовуватися під час прийому до закладів вищої освіти.

Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО з історії України, правильно виконавши всі завдання №1-30, що будуть зараховуватися як державна підсумкова атестація, дорівнює 47 балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи – 94 бали.

Сертифікаційна робота містить завдання різних форм:

  • з вибором однієї правильної відповіді (№ 1–23, 31-53); відповіді на них потрібно позначити у бланку А;
  • на встановлення відповідності (“логічні пари”) (№ 24–26, 54–56); відповіді на них потрібно позначити у бланку А;
  • на встановлення правильної послідовності (№ 27, 28, 57, 58); відповіді на них потрібно позначити у бланку А;
  • з вибором трьох правильних відповідей із семи запропонованих варіантів відповіді (№ 29, 30, 59, 60); відповіді на них потрібно позначити у бланку А.

Цьогорічна кампанія зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти стартувала з математики, котру складали 22 травня, і триватиме до 14 липня.

23 травня Український Центр оцінювання якості освіти оприлюднив правильні відповіді тестування з математики. Загалом у 2018 році для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні зареєстровано 335 843 особи. Торік для участі в тестуванні було зареєстровано 240 881 особу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*