Смоленська катастрофа: ЗМІ заявили про ймовірно фальшиву фотодокументацію

14.09.2018 / Новини

Польські ЗМІ припускають, що фотодокументація з огляду “чорних скриньок” Ту-154М, який розбився в Смоленську з президентом Польщі Лєхом Качинським, ймовірно є фальшивою, передає УНН з посиланням на Польське радіо.

За данними польського видання Gazeta Polska, обидва російські протоколи про виявлення бортових самописців “приховують ще одну таємницю”. Йдеться про прикріплену до них фотодокументацію.

“Фотографії, прикріплені до одного з протоколів, що описує вивчення чорних скриньок, — це копії 20 світлин, вставлених і видрукуваних у текстовому редакторі. Чи можна бути впевненим, що вони представляють заходи з того періоду? На жаль, такої впевненості абсолютно немає. Перевіряючи документацію до копій цих світлин, тобто файли jpg, а точніше – їхні так звані метадані (інформацію про дані світлини, записану у файлі), виявляється, що дати цих світлин… не збігаються із датами проведених оглядів…”, — інформує видання.

Зазначається, що протоколи не підкріплені жодною достовірної фотодокументацією. А та, що є, створює враження пошкодженої, помилкової та навіть фальшивої.

Нагадаємо, раніше голова cмоленської комісії Антоні Мацєревич заявив, що Росія могла підробити “чорні скриньки” з Ту-154М.

10 квітня 2010 року в Смоленську в авіакатастрофі загинув президент Польщі Лєх Качинський і ще 95 осіб – екіпаж та члени офіційної делегації, що прямувала в Катинь для участі в пам’ятних заходах з нагоди роковин Катинського розстрілу 1940 року.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*