Сміттєвоз “халтурить” або чому сміття в Любомлі вивозять лише на папері

08.08.2016 / Новини, Статті

Жителі Любомля скаржаться, що справно сплачують податок, а сміття біля їх багатоповерхівок не вивозять тижнями. Більше того, часто сміттєвози, призупинившись на кілька секунд, проїжджають далі повз урни з відходами.

Майже у самому центрі Любомля, в районі “ДОСи”, поміж багатоповерхівок створили “чорнобильську зону”. Трупи кроленят, розкиданий в радіусі 20-ти метрів навколо сміттєвих урн непотріб, страшенний сморід під час спеки, кури та коти, що порпаються в цьому всьому й пізніше в під’їздах потрапляють до рук дітей.

У той же час, у міськраді переконані, що сміття вивозиться справно з вказаного району. Адже машина по-плану щоразу повинна там бути. Й справді, за словами жителів багатоквартирних будівель, вона час від часу там з’являється. Та, вочевидь, комунальники вирішили не надто напружуватись над прибираннням території й, продемонструвавши свою присутність на роботі, просто їдуть собі далі.

IMG_3380IMG_3396IMG_3385

Найбільше страждають жителі будинку, до якого найближче розташоване уже “стихійне сміттєзвалище”. Пані Оксана, зокрема, живе на першому поверсі. Влітку вона боїться відкривати вранці й наніч вікна: або від спеки задихатися в квартирі, або від смороду з вулиці.

Каже, що деякі нахаби, які жаліють кілька гривень заплатити державі, вночі приїжджають й викидають сміття під їхніми будинками. Серед таких “бідних” є навіть митники.

Попри те, що жінка має групу інвалідності, намагається максимально облаштувати присадибну ділянку біля оселі. Насіяла квіти на підвіконнях та клумбах, висадила свого часу молоді плодові деревця. А тепер не знає, чи можна їсти фрукти з них. Бо мухи та різна комашня сідає, то на викинуті трупи тварин, то на її груші з яблуками.

За словами Оксани, проживає сама. Оскільки ніхто не облагородив територію навколо будинку, то самостійно, скільки сил стало, покосила траву й позривала бур’ян. А де не змогла, то зілля вже вирубувати скоро доведеться.

Тож з однієї  проїжджої до двору сторони майоріють квіти, а з іншої – розкидане сміття, що тліє.

Тим часом, очільники місцевої влади обіцяють розібратися з тими, хто нехтує службовими обов’язками, й вирішити проблему.

IMG_3408IMG_3360IMG_3425IMG_3397IMG_3416IMG_3418IMG_3409IMG_3423IMG_3429IMG_3430

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*