Смертельна інфекція проникла в українські дитсадки

13.10.2017 / Новини

Трагедія, що сталася кілька днів тому, потрясла всю Львівщину: в Дрогобичі вихованку дитсадка №2 терміново відвезли до лікарні з високою температурою.

Виявилося, у дівчинки менінгіт, прогресуючий занадто швидко, лікарям не вдалося обігнати блискавичну інфекцію, і крихітка загинула на лікарняному ліжку.

Дивно, що в садку про це нічого сказали.

Як йдеться у сюжеті ТСН, в понеділок батьки як зазвичай приводили малюків у групу і не знали про те, що трапилося. Медики запевняють: боятися нема чого. Незважаючи на те, що інфекція передається повітряно-крапельним шляхом, вона довго не живе в закритому середовищі (в даному випадку – групі).
“Збудник нестійкий в закритому середовищі, він дуже швидко гине протягом кількох годин”, – поспішив “заспокоїти” Олег Когут, заступник голови Львівського обласного лабораторного центру.

Можливо, батьки і були б спокійнішими, якщо б: а) їм відразу сказали про трагедію; б) влітку в цьому ж садку не стався схожий випадок. А так батьки вимагають негайного введення карантину і не виключають, що збудником інфекції може бути працівник закладу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*