Смачний відпочинок на Світязі-2018: що варто спробувати (ФОТО)

13.05.2018 / Новини, Статті

Оскільки 2018 рік став роком гастрономічного туризму та популярності “смачних” турів, до вашої уваги найбільш популярні страви місцевої кухні, які повинні скуштувати туристи відвідавши озеро Світязь.

Про це пише Світязь-центр.

Світязькі пампушки

Кожен хто їде на Світязь неодмінно повинен спробувати смачні світязькі пампушки з різноманітними начинками. Місцеві господині тримають в секреті рецепти і передають знання своїм дітям, адже світязькі пампушки стали візитною карткою Світязя. Найбільш смачними вважають пампушки з начинкою з смородини, чорниці, полуниці, вишні, абрикосів, згущеного молока, маку.

Порада: ящо ви схочете спробувати пампушків, то не потрібно йти на базар, їх можна придбати прямо на березі озера у господинь, які пропонують там свою випічку.

Копчений вугор

Під час відпочинку радимо спробувати копченого вугра, що особливо смачний в місцевих господарів. Місцеві жителі запропонують, як живих так і копчених вугрів. Їх можна придбати як на продуктових ринках так і на березі озера прямо на пляжі.

Порада: як правильно нарізати вугра. Для початку вугра потрібно розрізати вздовж хребта. А далі ставимо ніж під кутами 45° до вугра і відрізаємо шматок. Має вийти косий надріз.

Варені раки

На відпочинку вам запропонують варених раків, яких можна придбати на вагу так і поштучно. Варені раки на відпочинку для багатьох туристів традиційно стали закускою до пива. Коли купуєте варених раків, звертайте увару на хвіст. Якщо він згорнутий – це свідчить про свіжість продукту.

Порада: як правильно їсти раків.

Лісові ягоди

Щоб поєднати відпочинок на Світязі з корисним скуштуйте місцевих лісових ягід, які жителі збирають в екологічно чистому куточку шацького національного парку.

Тут запропонують спробувати чорниці, суниці, ожину, журавлину. Влітку перебуваючи на відпочинку на озері прогулюючись сосновим лісом, цілком можливо самостійно назбирати повний кошик лісових ягід.

Читайте також:

1 Коментар Смачний відпочинок на Світязі-2018: що варто спробувати (ФОТО)

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*