Словаччина поки не буде висилати російських дипломатів

27.03.2018 / Новини

Словаччина не буде видворяти російських дипломатів із солідарності з країнами Євросоюзу, які вжили таких заходів через отруєння колишнього шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля у Великобританії.

Про це заявив представник МЗС Словаччини Петер Суско, – передає The Slovak Spectator.

Словаччина однозначно засудила напад із застосуванням хімічної зброї у Солсбері, визнала висновки Європейської ради від 22 березня 2018 року і залишила за собою право вжити подальші кроки у зв’язку з цією справою,– заявив Суско.

За словами дипломата, словацький уряд викликав російського посла.

“Подальший розвиток ситуації і відповідь Росії на заклики країн ЄС, у тому числі Словаччини, вплинуть на подальші кроки, які ми розглянемо з цього питання”, – додав Суско, але не дав чіткої відповіді про можливу висилку російських дипломатів з країни.

Водночас, прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні зазначив, що “ми не одні”, так як про висилку російських дипломатів поки не заявили 12 держав Євросоюзу.

За словами глави уряду, Словаччина у зв’язку з інцидентом у Солсбері буде діяти рішуче, але розумно і без “театральних жестів”.

Нагадаємо, російських дипломатів почали висилати у всьому світі. Вже 22 країни заявили, що російські дипломати покинуть їх територію через справу отруєння Сергія Скрипаля. Загалом будуть видворені 114 осіб.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*